Nu får det vara nog med neddragningar av kollektivtrafiken på Lidingö

Debatt10 januari 2024 kl 10.505
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Lidingö Näringsliv
Företagarna Lidingö
Destination Lidingö (Konferensanläggningar)
Lidingö Centrumförening
Kvinnor & Företag Lidingö
Startup Lidingö
Bonverkoncernen
Ramqvist
John Mattson Fastigheter
Lidingö Hembygdsförening
Beckmans Designhögskola
Gerleborgsskolan
Malmstens Linköpings universitet
Lidingövillor LVS - 20 villaföreningar
IFK Lidingö FK

Kommentarer

 1. Jisses vad trött man har blivit på det hela. Förstår inte riktigt hur det kan ha blivit fel från början? Har inte båda parterna skrivit på hur elsystemet ska vara format? Nu kanske jag har helt fel men läste tidigare att det har blivit problem med att SL har bytt projektledare titt som tätt under projektet men det ska väll inte ha något att göra med det redan påskrivna kontraktet kring hela bron(i detta fall elsystemet dvs)?

  Det måste ju finnas något sätt att skynda på det hela? Har man byggt enligt ritningarna som var godkända från start så känns det skit konstigt att SL bara kan säga, ”Nä nu vart det fel från ert håll. Spelar ingen roll om problemet är åtgärdat eller ej då vi har väntetid på besiktningen i flera måndader framöver” tror jag läste någons kommentar tidigare också vilket skrev om att någon måste ju få sparken pga detta? Hur kan skattepengar bara slösas bort som det verkar göra här utan någon som helst konsekvens.

  Bortsett från om det löser sig nu eller senare så känns det ju som att någon form av rättsprocess bör inledas här och föröska gå till botten med vad som faktiskt har hänt.

  Mvh Adam

 2. Många gånger har jag tänkt att det måste finnas en gräns för hur ’styvmoderligt’ kommuninvånare på Lidingö, som därtill är en skärgårdsö, blir behandlade. Ofta är det SL och trängselskatterna vid Ropsten som strör salt i såren. Och Spårväg City, idag hör man knappt talas om spårvagnarna som skulle trafikera Norra Djurgårdsstaden. Men det hänger förstås ihop med Lilla Lidingöbron. Måtte den planen bli av – gärna under min livstid.

  Hur mycket skulle det kosta för några kunniga lidingöbor att sätta ihop en detaljerad skrivelse till EU? Vi är ju EU-medborgare och EU i Bryssel är i praktiken att betrakta som en högre instans. Om inte annat kanske kommunen
  får ett bidrag på några hundra sköna EU-miljoner ur kassakistan. Då vill det till att ärendet presenteras på bästa möjliga sätt. Som ni märker har detta inlägg skrivits helt spontant.
  Och händer inget mer än att vårt dilemma, ärendet, uppmärksammas så må det vara hänt. Då kan publiciteten
  ha ett värde i sig.
  Med vänlig hälsning
  Karin Wallgren

 3. Sveriges regioner väntas ha ett underskott på 24 miljarder 2024 och de flesta regioner väljer att slakta vård, skola och omsorg men Stockholm väljer hellre att slakta SL. Oklart vilken slakt som är ”bäst” men oavsett vore det väl absolut bäst om regeringen ger regionerna en rimlig ersättning.

 4. ”Det som inte finns på kartan, finns inte,” sägs det. Hur är det då med Lidingö?! Finns vi, eller ej? Varje dag när jag ser Rapport på tv och kartan över Stockholm visas, så framgår det med önskvärd tydlighet att Lidingö inte finns. Däremot är förstås vår huvudstad Stockholm utsatt men även Vaxholm. Vad har då Vaxholm som inte Lidingö har? Hur kommer det sig att Lidingö inte finns på kartan? Är det medvetet som någon städat? Jaså, Lidingö men de hör ju till Stockholm eller? Och på så vis fortsätter denna eliminering av vårt kära Lidingö som det länge gjort. Vi blir överkörda gång på gång. Men inte längre till, hoppas jag. Sätt ut Lidingö på kartan, vi finns.
  Karin Wallgren

 5. Bor man i Bodal och Baggeby måste man gå från Larsberg för bussen stannar inte i Bodal och Baggebytorg när man ska hem på kvällen.
  Inte bra för människor med svaga ben och som har rullatorer i snö och ishalka.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *