Nu är pollensäsongen här!

Hassel har börjat blomma i Stockholmstrakten.
Lidingö4 mars 2021 kl 04.591

Pollensäsongen är igång i Stockholmsregionen. Måttliga halter av al och hassel har uppmätts under veckan och säsongen blir förmodligen lång.

Sifo har på uppdrag av Apotek Hjärtat tagit fram en riksrepresentativ undersökning. Den visar om människor upplever en oro kring sin pollenallergi i samband med coronapandemin, samt om man tycker att det är svårt att skilja sina pollenbesvär från symtom som tyder på eventuell covid-19.

Undersökningens resultat i korthet

  • 16 procent av de tillfrågade har upplevt oro kring sin pollenallergi i samband med coronapandemin. 72 procent menar att de inte känt sig oroliga.
  • Nära var tredje (28 procent) person har upplevt svårigheter att skilja sina symtom för pollenallergi mot besvär som kan tyda på eventuell covid-19. 67 procent har inte upplevt detta.
  • Fler kvinnor (34 procent) än män (22 procent) har upplevt att det är svårt att skilja på symtomen för pollenallergi och eventuell covid-19.

Om undersökningen
Undersökningen har genomförts av Sifo på uppdrag av Apotek Hjärtat. Den bygger på 2414 intervjuer bland svenska allmänheten och är riksrepresentativ. Datainsamlingen gjordes mellan 11 och 19 januari 2021.

Kommentarer

  1. Vill uppmana alla att vara restriktiva med att blänga snett om nu någon råkar nysa eller snora, trots att det är Coronatider. Vi allergiker kan inte rå för eller veta i förväg när allergin slår till, så ha överseende, tack. Vi medicinerar så gott vi kan. Ha en härlig vår ändå!
    Iréne Borgenvik

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *