Nu är handbollen igång!

Foto: Matthew Tipple
Sport2 oktober 2019 kl 13.07

Seniorserierna för Lidingö SKs representationslag är igång efter helgens seriepremiärer och resultaten blandade och gav.

Söndagen den 29 september var det dags för seniorerna att visa vad den långa försäsongen har gett och herrarna var först ut. De slog både serie- och hemmapremiären i samma smäll när de välkomnade Hammarbys utvecklingslag HK Cliff till Gångsätrahallen. Ett lag som förra året spelade i division 1 och som består främst av juniora talanger som är uppe och nosar i Herrallsvenskan skulle bli ett bra test för LSKs något nyare herrtrupp.

Cliff gör det första målet tidigt i matchen och det dröjer till fjärde minuten innan Lidingö kvitterar 1-1 signerat en av de nyblivna juniorspelarna, Carl-Johan Sjöqvist. Han är inte den enda junioren född 2002 i Lidingös nygamla uppställning, utan hela sex spelare från juniortruppen fick testa sina vingar i seriepremiären! 

Jonatan Jacobsson gjorde fem mål i matchen mot Cliff, vilket gjorde honom till bäste målgörare.

Lidingös andra mål står Jonathan Jakobsson för, när herrarna gör 2-1, och tillsammans med Patrik Pettersson och Alex Lennartsson utgör han den mer rutinerade delen av truppen. Efter 2-1 målet är det Cliff som sitter i förarsätet och leder med som mest åtta bollar innan halvtidsresultatet skrivs 13-19. 

Andra halvlek präglas av kämpaglöd och Lidingös killar lyckas få visst stopp på Cliffs effektiva anfallsspel. Jakobsson visar vägen med kaptensbindeln och anmärkningsvärt är att samtliga debutanter utom två noteras med nätkänningar i matchprotokollet. Man håller emot så pass bra att Cliff vinner andra halvlek med två bollar, slutresultatet skrivs rättvist till 22-30, och det är tydligt att Lidingökillarna har mer att ge. Det blir en spännande säsong för detta nya lag!

Patrik Pettersson gjorde fyra mål i matchen.

Målskyttar LSK: Jonathan Jakobsson 5, Patrik Pettersson 4, Theodor Wahlberg 3, Fredrik Wahlgren 2, Simon Eriksson 2, Martin Alm 2, Alex Lennartsson, Carl-Johan Sjöqvist, Tobias Ketels och Tobias Sanchez.

Lite senare på eftermiddagen var det damernas tur att tackla planen efter en väldigt framgångsrik försäsong där man vunnit 6/7 träningsmatcher. Destinationen var Smedshagshallen och på andra sidan planen stod Spånga HK. Ett lag som kom i nedre halvan av Division 2 Östsverige Norra förra året och som våra damer under förra säsongen mötte fyra gånger där tre matcher slutade i vinst. 

Andrea Tjernberg, kapten i damlaget, bästa målgörare och bästa spelare i matchen mot Spånga HK.

Det visade sig inte bli några problem för Lidingötjejerna att inkassera en fjärde vinst trots hemmaplansfördel för Spånga, som får göra det första målet men det är också den enda gången Lidingö ligger under på hela matchen. Det blir både 1-6 och 3-10 innan halvleksresultatet kan skrivas till 8-16 efter en halvlek där lagkaptenen Andrea Aagaard Tjernberg visar fina kvaliteter och yngsta spelaren i laget, Regina Suurwee född 2002, nätar precis innan halvlekssignalen går. 

I andra halvlek går det spikrakt uppåt och alla vågar visa framfötterna i det röda laget. Det visas upp fina individuella prestationer likväl som ett fantastiskt kollektivt spel och detta bådar gott inför säsongen! Nygamla förvärvet Helena Stenqvist visar upp sin fina spelförståelse och båda målvakterna, Corlin och Dietmann, stänger igen bakåt. Slutresultatet blir 18-31 och det blir kul att få se tjejerna på hemmaplan i helgen. 

Målskyttar LSK: Andrea Aagaard Tjernberg 8, Helena Stenqvist 7, Ebba Suurwee 4, Nora Sandberg 4, Regina Suurwee 3, Jonna Eliasson 2, Karolina Söderberg, Florencia Skogsborg och Izabella Senchai.

Nu på lördag, 5 oktober, är det dubbelarrangemang i Gångsätrahallen där ALLA inträdesintäkter går till Rosa Bandet i kampen mot bröstcancer. Så vill ni se underhållande handboll och samtidigt bidra till ett gott ändamål så borde ni infinna er i Gångsätrahallen 14.00 när damerna sätter igång, tätt följda av herrarna som springer på vid 16.00.

Text: Alice Watson
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *