Nominera till Gustaf Dalénpriset

Nu kan du nominera någon till Gustaf Dalén-priset.
Lidingö10 juni 2021 kl 05.201

Nu är det öppet för alla att nominera någon till Gustaf Dalénpriset. Priset är Lidingö stads nyinstiftade utmärkelse till en mottagare med tydliga band till Lidingö och som verkar i Gustaf Daléns anda. Det är egenskaper som entreprenörskap, ledarskap, samhällsbyggande och innovationsförmåga juryn har att bedöma.

Du har möjlighet att nominera från 5 juni och fram till de 15 augusti 2021. Pristagaren kommer att utses av en jury som består av medlemmar från både näringslivet, staden och familjen Dalén. De kriterier juryn kommer att titta närmare på är:

  • Entreprenörskap, det vill säga förmågan att se möjligheter och förvandla idéer till verklighet. Förmågan att etablera ett företag och att med kunden ständigt i fokus hålla det livskraftigt och i takt med omvärldens skiftningar.
  • Ledarskap och förmågan att inspirera, motivera och ta fram det bästa hos sina medmänniskor i syfte att nå det uppsatta målet.
  • Innovation och förmågan att finna nya lösningar och/eller uppfinningar som leder till utveckling och framåtskridande.
  • Samhällsbyggande, förmågan att se helheten och tar ett ansvar som bidrar till samhällets utveckling.

De nominerade behöver inte uppfylla alla kriterier.

Priset är personligt och består av ett glaskonstverk och själva prisceremonin hålls på Gustaf Daléns födelsedag, den 30 november. Nominerar gör du enkelt genom den e-tjänst som du når via länken här.

Kommentarer

  1. Bo Vading skildrar bygget av Nya Lidingöbron i ord och bild, året runt på ett föredömligt sätt. Hans fotografier med bildtexter från brobygget i webbtidningen Lidingö Nyheter förklarar för lidingöborna vad varje delmoment handlar om. På så sätt kan intresserade varje vecka på nära håll se hur Nya Lidingöbron bron växer fram utan att ens vara på plats. En dokumentation som även kommande generationer lidingöbor lär ha glädje av.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *