Nödvändiga förändringar på krogen

Näringsliv5 oktober 2022 kl 07.121

Lidingö Näringsliv tackar Daniel Watzer, en av ägarna till restaurang Quarti i Brevik, för att han agerar mot energislöseriet och visar "öppenhet och förmåga att snabbt tackla svåra situationer och gå som en förebild för andra företag på ön i dessa tuffa tider" Detta skriver Katarina Palmstierna som är ordförande i Lidingö Näringsliv på facebook.

– Vi visste att detta skulle komma! Och i fredags i Näringslivskommittén (här träffas alla politiska partier, alla företagsföreningar och olika representanter från Lidingö stad för att utbyta information) flaggade Katarina Palmstierna för att även Lidingöföretag nu kommer att bli drabbade av ökade elpriser, ökade hyror, ökade råvarupriser och ökade personalomkostnader och manade till ett AKUT samarbete för att stödja näringslivet på ön genom denna kris.

Som ett första led i detta har Lidingö Näringsliv kallat sitt ”Handelsnätverk” nu på torsdag för att få ett nuläge från restauranger, olika typer av handel och service, livsmedel, konsultmarknaden samt mindre produktionsbolag. Ett antal idéer och förslag till stödjande aktiviteter är redan på vår lista och tanken är att det ska komma en lång lista på förslag vad som kan göras från olika håll, säger Katarina och vi startar nu även ett samarbete med våra politiker, Lidingö stad och andra föreningar för att se hur vi tillsammans kan bidra.

- Vi har redan under september tappat 30 % av omsättningen jämfört med samma period förra året och vi märker att våra gäster hushållar med sina pengar. Istället för att äta en två- eller trerättersmiddag och dela på en flaska vin, så blir det vanligare med bara en varmrätt och ett glas vin, säger Daniel på Quarti.

- Vi är oerhört glada för all hjälp vi kan få och vi bidrar gärna själva med tankar och idéer hur vi kan stödja näringslivet på ön, fortsätter Daniel. Lidingöbor, företagare, politiker och stadens medarbetare kom gärna med tankar och idéer så att vi får behålla ett levande näringsliv på ön trots dessa tuffa tider.

Qaurti har även på sin facebooksida lagt ut ett upprop:
Kära öbor! På grund av att våra el- och råvarupriser har gått upp orimligt mycket under hösten har vi blivit tvingade att minska vår meny så att en person i köket kan leverera maten med den kvalité vi vill göra här på anrika Quarti.

Vi kommer att sluta med kvällens husman men för att kompensera detta så kommer vi att byta meny varje vecka så att ni alltid hittar något nytt på menyn. Detta är framförallt för att minska på svinnet som kan uppstå när vi har en ny rätt varje kväll.Vi har 12 kylskåp och ett kylrum och med dessa åtgärder så kan vi även stänga ner 4 kylskåp för att spara på elen. Vi har full förståelse för att allas kostnader ökar i takt med inflation och räntehöjningar så vi vill gå emot trenden att bara höja priserna ut mot gästerna. Därför kommer vi aktivt att leta efter bra inköpspriser vecka för vecka så att vi kan leverera en prisvärd meny lagad med samma kärlek som vi alltid har gjort.

Vi kommer att fortsätta med bordsservering då vi fortfarande är en kvarterskrog men vi kommer att minska ner antalet sittplatser på vardagar så att vi hinner att ta hand om er på bästa möjliga sätt med lägre personalkostnader.

Det går fortfarande bra att beställa all vår mat för avhämtning och hemkörning inom vårt utkörningsområde Gåshaga till Dalénum.

Schnitzelsöndag fortsätter som vanligt den första söndagen varje månad. När det gäller större sällskap som vill boka vår chambre separée så går detta fortfarande bra, men vi tar tacksamt emot bokningar i god tid så att vi hinner få in personal för dessa kvällar.

Vi har en pandemi bakom oss och nuvarande situation med elpriser och höjda råvarukostnader gör att vi måste anpassa oss om vi ska finnas kvar. Vår ambition är att vi ska kunna växa tillbaka i kostymen när denna period av orolig världsekonomi är bakom oss. Stort tack på förhand för visat stöd och förståelse!

https://quarti.se/openarestaurantitwillbefuntheysaid/

Kommentarer

  1. Det är annat än restaurangen på Lidingö golfklubb som varken betalar hyra eller elkostnader och därmed konkurrerar på helt olika villkor.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *