Naturreservatet vid Gråviken

En av bänkarna på leden, Foto: Krister Forsberg
Stad & Politik1 augusti 2023 kl 03.252

Dagligen tar Krister Forsberg promenader utmed Elfviksleden. Vid Gråviken finns en sträcka som uppenbarligen ständigt är under vatten på våren, för att på vintern sedan vara helt under is. Krister har felanmält till staden flera gånger under de senaste 10 åren för att försöka fixa problemen på platsen, men har aldrig sett någon förändring.

– Staden missköter förvaltningen av Naturreservatet och låter bänkar som inte kan användas ruttna. Förvaltningen fungerar inte inom detta område, säger Krister.

Men det är inte bara vattenmassorna som blir ett problem för de som promenerar eller löper utmed leden. De picknickbänkar som står där är helt igenväxta.

– Det behövs gummistövlar för att kunna använda picknickbänken, säger Krister i ett mail till redaktionen.

Problemen slutar inte där. När det är fruset kan man gå vid sidan om leden, eftersom det är tjäle i marken vid den årstiden. Till slut släpper tjälen i marken och leden blir så lerig att det inte går att gå där längre. Då kanske man tvingas ta vägen genom grödorna. Däremot finns det en skylt som tydligt säger att det inte är tillåtet.

Krister fick svar en gång och staden klippte gräset runt om bänkarna. Detta hände en sommar, vilket betydde att resten av tiden, var bänkarna oanvändbara, omgivna av högt gräs och brännässlor.

Kommentarer

  1. Har samma tråkiga erfarenheter och har undrat varför problemen inte åtgärdats. Leden används ju av många både gående och cyklande.

  2. Likadant ser det ut på allmänningen vid vattnert kring Ellery Beach House. Staden har inte gjort något åt skyltningen på mycket, mycket lång tid och marken håller nu sakteliga på att annekteras.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *