Näsets krog – opretentiöst och familjärt

David Busch och Patrik Gadelius.
Näringsliv19 september 2022 kl 03.34

Känslan att komma in på Näsets Krog ska vara som en familjekrog i Chamonix 1972, säger Patrik Gadelius som nyligen tagit över restaurangen Näsets Krog, som ligger mitt på torget. Jag vill att det ska vara den mest opretentiösa och trevliga familje- och kvarterskrogen på Lidingö, med en varierad meny för alla (även hundar) och med vettiga priser, lite som Cassi på Östermalm.

– Kvarterskrogar är det roligaste som finns att arbeta med och jag vill passa på att hylla de lokala kvarterskrogarna såsom, Kvarters i Baggeby och Cleopatra i Skärsätra, som jag ofta besöker.Hos oss kan man äta både lunch och middag och allt från pizza, pasta, fried chicken, kebab, grill, hamburgare till vår mycket populära wienerschnitzel.

– Alla ska få det de gillar, säger Patrik. Alla får popcorn när de kommer och man avslutar med mjukglass. Det kan inte bli mer opretentiöst än så, trots att vi till exempel serverar en Steak Minute i världsklass med riktig bearnaisesås.

– Det har varit jätteroligt att inreda krogen och att återvinna så mycket som möjligt har varit en ledstjärna. Bord, soffor och stolar och mycket annat har Patrik tagit över av förra ägaren, men väggarna är fulla av tavlor och andra föremål som Patrik sparat från hans pappas loppis som han hade på 80-talet. Vi har också flyttat runt lite och har gjort en familjehörna där vi bland annat byggt en mini-bio för barn.

– Vi tar inga bordsbeställningar och det är självservering. Maten beställer man via vår app eller i kassan. Vi har ett nytt kassasystem med puckar som lyser när kan hämta maten på en bricka, eller ett sms om man beställer i appen. All mat är lagad från grunden på plats och en av våra kockar jobbar i stort sett halvtid bara med hantering av råvaror och ser till att det blir noll i matsvinn, genom att skapa menyer utifrån det som är kvar.

– När jag tog över krogen så frågade jag alla som arbetade där om de vill följa med in i den nya regin, såsom man brukar. Alla tackade nej förutom Jorge, som tackade ja och det är jag djupt tacksam för idag – det bästa som har hänt! Vi öppnade den 23:e augusti men den officiella invigningen blir den 15:e oktober och då blir det stor fest.

– Det har hittills gått över förväntan och vi letar redan efter en kock till på kvällarna. Till vår stora glädje kommer David Busch, som tidigare arbetat på Firren, och hjälper till med luncherna, en otrolig trygghet så här i öppningsstadiet.

– Patrik hade precis startat ett nytt bolag och hade ingen fundering på att driva en restaurang igen efter Långängen och övriga åtta enheter i gruppen, men när möjligheten att förvärva Näsets Krog dök upp en dag kunde jag bara inte säga nej till denna pärla. Demografin på Näset håller på att ändras och torget har gått från dött, grått och trist till ett levande och ljust torg med fina planteringar och alla näringsidkare runt om fräschar upp sina lokaler – det är en stadsdel och ett torg i förändring.

– Jag har gjort allt jag vill i livet som står på min ”bucket list” och har bara en sak kvar för att sluta leden och det är att bli ordförande i Södertälje Sportklubb, eftersom jag är född i Åkers Styckebruk och älskar hockey, avslutar Patrik

Läs mer på www.nasetskrog.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *