När Parisväskan hade gjort sitt

Kåserier1 augusti 2021 kl 04.55

På bilderna ser ni två svarta väskor.  Den ena, Paris-väskan, har jag haft i många år. Den fick jag av min sonhustru;  hon behövde den inte och så fick jag överta väskan.  Visst har den kommit till användning inte ofta, men ibland. Formatet är bra MEN - och ett stort MEN - den har inga innerfack alls!

Exteriören är fin, P A R I S  med stora bokstäver i guld och lite längre ned, inte ett Eiffeltorn, men väl F R A N C E  likaså i guldbokstäver och så  några utströdda hjärtan i rött. Lite iögonfallande kan man kanske tycka för vem vill gå omkring och skryta över att ha varit i Paris. Inte jag i alla fall. Och på sistone hade jag börjat vända PARIS-sidan inåt men då var det någon som vitsade att det blir lite väl sött  eller vad sägs om S I R A P?

Idag fann jag att Paris-väskan har gjort sitt i alla fall. Tack vare att den helt saknar innerfack så krävs det åtskilligt påfrestande och tidsödande grävande för att hitta pinaler. Jag var inne på apoteket där mitt sanna jag kom i dagen. Om och om igen grävde jag och grävde igen och fick plocka ut nästan allt och så lägga tillbaka det igen. (Det är visst så det börjar, sägs det.) Ingen fara alls, det tog säkert inte mer än 30 minuter på sin höjd men sedan fann jag både mitt Id och bankkortet! Trägen vinner som man säger.  Men där och då beslutade jag mig för att Parisväskan har gjort sitt.

I centrum stannade jag till vid Annas väskor och kikade på  de väskor som hängde utanför. Nja de var kanske inte vad jag hade tänkt men så gick jag in i alla fall och där, VOILA ! Innanför dörren till höger hängde en svart väska med ett par innerfack varav ett med blixtlås. Så bra. Och inte nog med det! i botten fanns ett längsgående blixtlås som jag först trodde var bara dekoration men icke. Det var ett hemligt fack som går utmed hela botten. Toppen!

Ett fack utmed hela botten. Och så stort och rymligt. Här skulle kanske till och med min dator få plats. Jag mätte och kanske. Så kopplade jag ur datorn och fick in den precis i botten. Det var någon variant på datorväskor men det sa inte den trevlige försäljaren i butiken, inte så jag hörde. Det behövdes inte heller. Jag kommer nog inte att bära på Macen däri men väl papper och dokument av alla slag. Utmärkt format. Och så var den nedsatt och nedsatt igen. Toppen!

Jag var idel solsken när jag gick från Annas Väskor med mitt nyförvärv. 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *