Nacka lite för bra

Foto: Jonas von Hofsten (från tidigare match)
Sport26 januari 2023 kl 04.10

Det blev en relativt jämn match spelmässigt mot Nacka, men seriens ledarlag var totalt sätt bättre även om Lidingös förlust med 0-4 (0-0)(0-2)(0-2) kunde varit mindre. Skotten var officiellt 32-20 (Jag hade 33-18 till Nacka, och skillnaden var att i andra perioden hade sekretariatet 8-5 till Lidingö. Jag hade tvärt om).

Hade varit intressant att se vad som hade hänt om Lidingö hade tagit ledningen i första spelminuten då Viktor Fälth hade ett skott som strök krysset, men på fel sida. Ja, Ö-laget hade flera fina lägen att spräcka nollan.

Som så ofta är det misstag som leder till mål. En felpassning i egen zon gav Nacka det första målet (32:51). Då hade Lidingö ändå med bravur – och Gustaf Grut – klarat av tre raka utvisningar i den första perioden.

Även 0-2 (35:00) var ett försvarsmisstag. Visst var det en fin passning till en spelare i full fart, men Lidingös backar hade för brett mellan sig och gav alltför mycket plats att åka igenom.

0-3 (50:52) föranleddes av att pucken slogs på måfå i egen zon. Något som Nacka utnyttjade. 0-4 (54:59) var mål i öppen kasse.

Visst var Nacka det bättre laget, men det gick inte att se att det sklijer 13 poäng mellan lagen.

Gustaf Grut fick pris som bäste lidingöspelare, och det är bara att hålla med.

I denna match var också tekningarna betydligt sämre än mot Tumba. Förklaringen var bl a att Nacka har större och starkare spelare och då svårare att möta i tekningsduellerna. I mitt protokoll var Ludde Steenberg bäst med 9/9.

På fredag är det hemmamatch mot Flemingsberg kl 19:00.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *