Mycket få fall av Corona på ön

Lidingö14 september 2020 kl 05.45

Enligt nyhetstjänsten Newsworthy har endast tre nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats på Lidingö de senaste två veckorna.

EU-kommissionen har föreslagit ett gemensamt "trafikljussystem" (rött, gult, grönt) för att kategorisera smittrisken i länder och områden, utifrån antalet nya fall och andelen positiva tester de senaste 14 dagarna.

Sett till befolkningen har Lidingö haft sex nya fall per 100 000 invånare under de senaste två veckorna. Om Lidingö var ett land skulle det därmed få grönt ljus.

Det är också betydligt mindre än andra kommuner i Sverige och Stockholms län. Vallentuna är den kommun i Stockholms län med högst antal fall per 100 000 invånare, med 38, följt av Täby och Södertälje 33 och Järfälla 30.

I hela landet skulle just nu två kommuner (Perstorp och Hofors), men inga län klassas som röda, enligt EU:s gränsvärden. 64 av 290 kommuner och åtta av 21 län skulle listas som gula.

Sedan pandemins utbrott har Lidingö drabbats relativt hårt, sett till sin befolkning, med totalt 950 fall per 100 000 invånare.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *