Musikskolan utreds

Stad & Politik3 mars 2020 kl 06.363
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Nyliberalismen har vissa likheter med kommunismen. Kommunismen fungerar helt klockrent enligt Marx principer det är bara ett litet marginellt problem…

  När man går från teori till praktik så går det åt helvete. Nyliberalismen lider av precis samma brist, i teorin är det fantastiskt men det fungerar inte i verkligheten och i likhet med kommunismen finns det hur många exempel som helst på det.

  Det förhindrar dock inte att massor av korkade politiker tror på både ideologierna. Dessvärre.

 2. Herr Svanberg jämför siffrorna lite efter behag. Vad verksamheten kostar totalt och vad utföraren får av kommunen är två olika belopp, kallade brutto- och nettokostnader. Här jämför Filip Svanberg av allt att döma Lidingös bruttokostnad med Österåkers nettokostnad. Enligt budget 2020 får Lidingö Musikskola 10 785 kronor per elev och år. Att utreda hela verksamheten är dessutom en betydligt mer komplex historia än att bara jämföra siffrorna. Har förvaltningen verkligen den kompetensen? Till förra utredningen (2009) anlitades en extern konsult.

 3. Hej Filip Sandberg förtroendevald kulturansvarig kommunalpolitiker på Lidingö!
  Med stor oro vänder jag mig till dig i öppet brev för att hörsamma många föräldrars vädjan om att inte försämra villkoren för barn och ungdomar att kunna lära sig spela instrument, sjunga och därigenom berika sitt liv öka sin kunskaper och utveckla en sida hos sig själva som för många är det onåbart och omöjligt utan enskild undervisning. Jag har två underbara barnbarn varav den ena spelar fiol och hoppas det andra ska få börja med något instrument nästa år! Jag tycker att det är en gåva för livet att kunna uppleva glädjen i att kunna locka fram melodier ur ett instrument, att behärska ett nytt språk som alla förstår och kan skänka glädje åt. Det är väldigt många musiker och artister som har blivit framgångsrika har nog fått inspiration och de grunderna till sin musikkärlek på de komunala musikskolornas lektioner. Men för att bli bra på något behövs det mycket övning, uthållighet men framförallt enskilt handledning av de fantastiska musiklärarna som med stor tålamod visar gång på gång vägen till framstegen. Många barn har föräldrar som själva kan spela och kan visa, hjälpa till hemma när det uppstår svårigheter i något stycke när barnen övar. Men många barn har bara musikläraren att fråga om. Så att kunna äga lärarens hela uppmärksamhet 40 minuter i veckan är avgörande för elevernas utveckling. Känns det inte att man gör framsteg så tappar man lusten och sluta trots att man kanske har talang nog för att bli bra. Visst kan man söka sig till privatlärare men för att få mer stöd men alla har inte råd med och jag anser att det är viktigt att samhället ska fortsätta att sträva efter jämlika villkor för alla att kunna utecklas för det är väl grunden till att kunna uppnå demokrati.
  Jag hoppas att allas barn och barnbarn får även i fortsättningen glädjas åt att gå till sina musiklektioner i vetskap om att de är så viktiga att vi bekostar deras musikaliska utveckling,
  För vad ska de pengarna som är planerade att besparas genom bla. att i fortsättningen bedriva undervisningen i grupp, användas till som är mer värda än våra barn och barnbarn?
  Med vänliga hälsningar
  Edit Kassai

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *