(MP): Lidingö oförberett för stora kriser

Debatt29 augusti 2022 kl 04.467
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Patrik Sandström (MP), gruppledare
Wiktoria Wittboldt (MP), kandidat till kommunfullmäktige och riksdag

Kommentarer

 1. Jättebra! Vi behöver öka självförsörjningsgraden och klimatanpassningen samt minska vår klimatpåverkan.

 2. MP bidrar här till det sämsta med valrörelser. Lögner om andra istället för att föra fram sin egen politik. Senast förra veckan var alla partier överens om att vi ska bygglovsbefria solceller på privata fastigheter. Redan nu har många hus på LÖ solceller efter att ha sökt det bygglovet. Nu gör vi alltså det ännu enklare, vi stoppar inte solceller.

  Patrik Sandström vet också att det pågår ett arbete sedan många år med att sätta upp solceller på kommunens fastigheter. Det är bra och nu ökar vi takten där. Alla kommunala tak som lutar åt rätt håll ska ha solceller!

  Carl-Johan Schiller (KD)

  1. Bra att vi är överens om att det behövs fler solceller på både kommunala och privata fastigheter. Det har MP drivit under många år och röstat annorlunda än KD när miljö- och stadsbyggnadsnämnden tagit beslut om att neka bygglov för solceller.

   Det finns många fastighetsägare, stora som små, som har fått avslag på att sätta upp solceller under mandatperioden. Det nu dessbättre stoppade kulturmiljöprogrammet som vill kulturmärkta stora delar av Lidingö höll på att försvåra det ytterligare.

   Det behövs ett samlat grepp om solceller på kommunens tak, inte frimärksplanering. Det är bra om vi kan ändra det efter valet.

 3. Den största olycka som kan drabba Lidingö är att bli utan vatten. Idag går vattenledningarna i bron vilket gör det enormt sårbart. Om jag minns rätt förbrukar Lidingöborna motsvarande 25 st. st.fyllda Gångsätrabassänger dagligen. Många flaskor Loka blir det.. När HSB byggde bostäderna på Telegrafberget drog man över avloppsledningarna till Lidingösidan. Kunde HSB räkna hem detta kan Lidingö stad enkelt räkna hem en reservvattenledning från Nackasidan till Lidingö men blundar man för problemen är det svårt att se dem

 4. Svar till Tommy Wallén :
  Lidingö har redan en reservvattenledning från Frihamnen i Stockholm till Larsberg i Lidingö!

 5. Thomas Wingstedt: Ett klart slöseri med el är gatubelysningen som tänds långt innan det blivit mörkt och släcks långt efter att det blivit ljust. Dessutom var det bl a tänt i centrum mitt på dagen. Inte bara att elen är extremt dyr nu så borde vi hjälpa till att spara så att vi även kan öka export till t ex Tyskland som nu sparar vad dom kan för att minska behovet av Putingas. Det gäller naturligtvis hela Sverige.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *