Mobil teststation för covid-19 finns på Högsätras parkering

På Högsätras parkering har staden upprättat en mobil covid-19-teststation.
Lidingö5 november 2020 kl 06.43

Tisdag den 3 november togs en mobil teststation för covid-19 i drift på parkeringen nedanför Childhoodhallen. Antalet parkeringsplatser minskar något under dagtid, övrig tid fungerar parkeringen som vanligt.

Den mobila teststationen är avsedd för personer som är misstänkt smittade och har beställt tid för provtagning för covid-19 genom sjukvården. Det är alltså inte en drop-in station.

För att ge plats åt stationen kommer det råda pakeringsförbud på vissa platser på Högsätraparkeringen mellan klockan 06.00 och 16.00. Kvällar och helger kan parkeringen utnyttjas precis som idag. Hastighetsbegränsningen 30 kilometer i timmen och trafik endast moturs på parkeringsplatsen införs. De förändringar som gäller framgår av skyltarna på plats.

Det är på uppdrag av Samverkan Stockholmsregionen och för att underlätta testmöjligheterna av covid-19, som den mobila teststationen sätts upp. Den fungerar som en drive-in station där du själv får göra ett så kallat PCR-test från bilen.

Du som känner dig sjuk och vill testa dig bokar tid genom 1177.se och appen "Alltid öppet". På 1177.se finns mer information om hur du bokar tid för provtagning om du misstänker att du kan vara smittad.

Den mobila teststationen kommer att finnas på plats i första hand fram till den 1 april. Beroende på hur situationen ser ut kan tillståndet för stationen komma att förlängas.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *