Miljonbelopp till chef som slutar

Poa Hellqvist avgår efter ett och ett halvt år. Hon har varit chef för Tekniska förvaltningen som bland annat har hand om stadens planteringar.
Stad & Politik13 maj 2019 kl 07.102

Inom loppet av bara ett par år har flera av stadens förvaltningschefer lämnat sina uppdrag. Nu senast är det chefen för stadens tekniska förvaltning Poa Hellqvist som lämnar sin befattning med omedelbar verkan. Hennes avtal kostar skattebetalarna nästan 2,3 miljoner kronor inklusive arbetsgivaravgifter och pensionsavsättningar.

Efter knappt ett och ett halvt år väljer chefen för tekniska förvaltningen i Lidingö stad Poa Hellqvist att sluta. Orsaken till varför hon slutar vill hon inte kommentera.

– Jag sa upp mig. Det finns olika anledningar till varför jag väljer att göra så här. Jag har funderat på detta under en längre period. Egentligen vill jag inte uttala mig annat än att jag trivs otroligt bra med den förvaltning och den nämnd jag jobbat med, säger hon. Jag hade tänkt att jag skulle vara kvar längre men nu får någon annan ta vid och utveckla verksamheten vidare.

– Verksamheten har utvecklats på ett väldigt positivt sätt, det har märkts i olika kundundersökningar och föreningarna har varit nöjda med servicen. Men nu letar jag nya utmaningar. Det är en utsatt verksamhet, det är många som berörs av det vi gör. Jag har en lång radda av företrädare som jobbat ganska korta perioder, säger hon också.

Hon vill inte kommentera det avtal som gjorts upp med Lidingö stad. I hennes anställningsavtal skulle hon få 24 månadslöner om hon blev uppsagd, tre månadslöner om hon sa upp sig själv. I anställningsavtalet står vidare att ”uppsägning kan ske utan angivande av saklig grund”. Nu har hon och staden kommit överens om att hon får full lön i 18 månader.

Enligt stadens hemsida har fyra förvaltningar just nu tillfälliga förvaltningschefer.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *