Miljardär investerar i snusbolag från Lidingö

Foto: Stingfree AB
Näringsliv22 juli 2022 kl 03.31

Lidingöföretaget StingFree AB har nyligen fått en av sina största investerare hittills. Erik Selin, som är en svensk affärsman, fastighetsägare och VD har gjort en investering om 5 mkr i snusföretaget som vill revolutionera vardagligt snusande med sin nya teknik. Investeringen motsvarar 15,8 % av aktierna.

För två år sedan lade vi på redaktionen ut en artikel (Fint som snus) om det nya företaget som vill revolutionera snusandet. Produkten är som tidigare nämnt, tänkt att ta bort den otrevliga svidande känslan när man snusar. Läs mer om företaget i vår äldre artikel här.

Sedan den artikeln skrevs har fadern Bengt och sonen Daniel tagit företaget till nya nivåer. Tidigt i juni månad var företaget värderat till strax under 31 mkr. Selins investering bidrar till att de kan utöka sin verksamhet ännu mer. Det är inte första gången Selin investerar i snusbranschen. Han är största aktieägare av snusjätten Swedish Match och storägare i Haypp Group, som är den största e-handlaren av snus och nikotinprodukter i Europa.

Bengt och Daniel. Foto: Stingfree AB

"Vi välkomnar Erik och hans stora engagemang med öppna armar och kunde inte ha funnit en bättre partner", säger bolagets skapare Bengt Wiberg.

"I framtiden är siktet inställt på att licensiera tekniken till de stora drakarna i branschen och skapa en industristandard som är lika självklar som lightprodukter för läsk eller Goretex för kläder och skor", säger bolagets VD Daniel Wiberg.

Sting Free AB kommer under hösten 2022 att lansera sin första tobaksfria nikotinportion med det unika skyddet för svedan. 
Läs mer på stingfreesnus.com

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *