Med fler poliser, fältassistenter och nattvandrare blir livet på ön tryggare

Redaktionella annonser22 augusti 2022 kl 08.353
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Bra text! Skönt att vi är överens i så många frågor. Detta med att kommunerna ska få bestämma själva över sina kameror är något jag driver i riksdagen. Hur tänker ni driva dessa frågor?

 2. Lidingöpartiet har verkligen kommit längre än någon kunde tro då det gäller att återfå den Lokala polisverksamheten på Lidingö. Naturligtvis var stängningen av polisstationen ett oacceptabelt svek i den omorganisation av polisen där nästan allt gick fel. Resultatet är de gängkrig med ouppklarade dödsskjutningar som bara ökar. På Lidingö har vi ett uppklarat och ett ouppklarat och flera försök liksom ett sprängattentat på Sylvestervägen som är ouppklarat. Narkotikan flödar och bostadsinbrotten i Mosstorp ledde till ett otäckt rån där en person blev skadad.

  Den 15-årige mördaren i Malmö på rymmen från LVU drog sig inte för att dödsskjuta en 31-årig gängledare och svårt skada en kvinnlig turist i ett affärscentrum fullt av människor. Det föranledde polischefen att vädja om att nu måste beslutsfattarna verkligen satsa ordentligt på områdespoliser.

  Det är precis vad Lidingöpartiet har kämpat för och lyckats med. Tyvärr har vi ännu inte sett något reellt resultat utan den lokala polisverksamheten har aldrig varit så dålig som det senaste halvåret. Stockholm har mera grova och hänsynslösa brott än någonsin både i staden och omgivande utsatta områden. Bomben vid Operan där flera hundra människor vistades är oerhört skrämmande. Då är det klart att vi inte blir hjälpta av massiva insatser som senast vid villarånet. Det är i stort sett bara självmarkerande brott som klaras upp.

  Slutsatsen är att nu måste polisstationen öppnas igen för Lokal polisverksamhet. Det var fullständigt orimligt att tömma det nya polishuset på Lokal Polis och istället stationera Ambassadpolisen där.

 3. Så bra Ida att vi har Moderaterna med oss i kravet att även kommuner ska få sätta trygghetskameror utan en krånglig och tidskrävande tillståndsprocess. Idag är det bara polisen och kollektivtrafiken som har den möjligheten. Jag var själv mycket aktivt i arbetet att kollektivtrafiken skulle befrias från tillståndsplikt för trygghetskameror i mitt tidigare jobb på SL, och vi lyckades med det!

  Hur vi ska påverka lagstiftningen frågar du. Jo, bl.a. genom att (genom t.ex. detta svar) uppmana våra väljare att rösta på ett riksdagsparti som vill samma sak som LidingöPartiet i denna fråga (och andra liknande frågor). Man skulle väl också kunna önska att SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) var aktiva i denna fråga, men jag tror inte att de är det. I vart fall har jag ingenting sett. Vi bör även kunna trycka på den vägen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *