Mats Jonsson ny ordförande för Lidingöliberalerna

Stad & Politik16 februari 2022 kl 04.39

Lidingöliberalernas nya ordförande heter Mats Jonsson, bor i Högberga och arbetar till vardags inom läkemedelsindustrin. Han valdes av ett enhälligt årsmöte.

”Jag är hedrad över förtroendet att leda Lidingöliberalerna, säger Mats Jonsson. Sverige behöver mindre polarisering och borgerligheten ett bultande, blått liberalt hjärta. Jag uppfattar mitt uppdrag som ny ordförande enkelt – vi måste göra århundradets valrörelse. Och jag ser fram emot det!"

Efter tolv års engagemang i Lidingöliberalerna, i föreningens styrelse, som politiskt förtroendevald och i flera valrörelser, avgick Nancy Mattsson som föreningens ordförande. Hon avtackades med blommor och present. 

”Jag är särskilt stolt över den fina föreningskultur vi byggt upp tillsammans, säger Nancy Mattsson. Medlemmarna i Liberalerna Lidingö får stort utrymme att komma till tals och till att aktivt medverka i politikutvecklingen” 

Årsmötestalade gjorde Fredrik Malm, riksdagsledamot och skolpolitisk talesperson (L). Det blev en livlig diskussion om regeringens förslag om att sänka skolpengen för alla fristående skolor.

Vid årsmötet valdes också Mattias Reinholdson till vice ordförande samt Suzanne Liljegren och Martin Norrby till nya ledamöter. Erik Öberg, Maria Wall Petrini och Dan-Aria Sucuri fick förnyat förtroende som ledamöter i föreningens styrelse.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *