Många försäljningar av villor i Lidingö

Krabbvägen 1 såldes den 28 augusti för drygt 17 milj kr.
Lidingö7 september 2019 kl 06.27

Mellan juni och augusti såldes 47 villor i Lidingö kommun. Det är relativt många sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Under det senaste året har det i snitt sålts 53 villor, jämfört med 47 affärer under de senaste tre månaderna. Juni till augusti är, historiskt sett, en tid då det sålts färre villor än under resten av året, men även om vi tar det i beaktande var bostadsmarknaden aktivare än väntat.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som nyhetssajten Newsworthy har analyserat.

De sålda villorna i Lidingö kommun hade ett genomsnittligt pris på 11,2 miljoner kronor. I fjol gjordes 24 affärer vid den här tiden på året.

I hela Stockholms län såldes 1 789 villor för i snitt 5,4 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisuppgång i Lidingö. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 1 procent högre än för tre månader sedan. I hela Stockholms län däremot ligger villapriserna stilla.

Bland kommunerna i Stockholms län sjunker priserna på villor i elva av 21 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Norrtälje där priserna sjönk med 8 procent. I Södertälje däremot steg priserna med 9 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fem av länets 26 kommuner.

PRISERNA PÅ BOSTADSRÄTTER GÅR NÅGOT UPPÅT

Priserna på bostadsrätter har gått upp i Lidingö kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 3 procent.

Även i hela Stockholms län ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent.

Bland kommunerna i Stockholms län stiger priserna på bostadsrätter i 18 av 24 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Värmdö där priserna steg med 19 procent. I Södertälje däremot sjönk priserna med 5 procent.

Sammanlagt såldes 109 bostadsrätter i Lidingö kommun mellan juni och augusti till ett genomsnittligt pris på 3,7 miljoner kronor. I fjol gjordes 111 affärer vid den här tiden på året.

I hela Stockholms län såldes 8 559 bostadsrätter för i snitt 3,4 miljoner kronor.

Källa: Svensk Mäklarstatistik

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *