M: M och LP är Lidingös enda borgerliga partier

Anna-Britta Bergman, återvald ordförande i Kommunfullmäktige och Daniel Källenfors (M).
Debatt25 oktober 2022 kl 07.305
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Pressmeddelande från M

Kommentarer

 1. Ni använder begreppet ”borgerlig” när det hade passat bättre med konservativ/nationalistisk.

  Kritiken mot minoritetsstyret har knappast varit att den är borgerlig. Det handlar mer om det sakplitiska innehållet att sälja ut bostäder, äldreboenden och förskolor för att kunna sänka skatten ytterligare 50 öre.

  Sakfel: Ewa Lantz (s) var inte vänsterpartiets kandidat utan Socialdemokrat.

 2. Igår utmanades ni av en enad opposition bestående av 6 partier. Ert svar på detta är att kalla det för en vänsteropposition. Med samma retorik skulle man kunna kalla det nya styret på Lidingö för ett SDstyre. Ni borde snarare fråga er varför 6 partier, socialistiska och borgerliga, går ihop och ifrågasätter ert styre. Hoppas ni har säkerhetsbältena på för detta kommer att bli en mycket skumpig mandatperiod.

 3. Gabor,
  Pengar från ev utförsäljningar tas ej som löpande intäkt utan dessa ska i så fall amortera ev lån för att minska skuldbördan.

  Ett ev utrymme för skattesänkningar ges inte genom utförsäljningar utan genom ev lägre kostnader/ effektivare förvaltning.

 4. Jag väljer att svara på Centerpartiets Gabor Sebastianis och Joakim Jarnryds inlägg här ovan i ett sammanhållet svar.

  När Centerpartiet citerar ur Koalitionsprogrammet (vilket ni gärna får göra) ber jag er citera textavsnitten komplett och inte utesluta viktigt innehåll för att vilseleda läsarna. När det gäller att sälja av visst kommunalt fastighetsinnehav sker det i syfte att undvika upplåning för att finansiera viktiga kommunala investeringar, inte för att sänka skatten. Så här är detta formulerat på sidan 12 i Koalitionsprogrammet:

  – Sälja av kommunala fastigheter och bostadsrätter som kommunen inte behöver, eller kan komma att behöva, i sin egen eller upphandlad verksamhet. Så att kommunen inte skall behöva skuldsätta sig.

  När det gäller skattesänkning är den kompletta formuleringen i Koalitionsprogrammet så här:

  – Öka kommunens effektivitet och kvalitet med målet att sänka skatten med 50 öre senast 2025 förutsatt fortsatt god service och kvalitet till medborgarna.

  Rätt ska vara rätt!

  1. Rätt ska vara rätt och det står att ni önskar effektivisera i skola och omsorg för att sänka skatten. Moderaternas KSO sa senast i måndags i kommunfullmäktige att Lidingöborna är överbeskattade med en hel krona. Som förälder och Lidingöbo med gamla släktingar på ön vill jag inte se dessa nedskärningar. Tvärtom vill vi ha bättre verksamhet. Visst kan man effektivisera och det ska vi göra men fler anställda i tex barnomsorgen kostar också mer pengar. Från KD är vi stolta över att Lidingö är en välskött kommun med låg skatt men vi vill också att barngrupperna ska bli mindre och att fler välutbildade undersköterskor ska arbeta i hemtjänsten.

   Carl-Johan Schiller (KD)
   Gruppledare

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *