M: Lidingö står väl rustat inför bistrare tider

Debatt28 november 2022 kl 04.434
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande Lidingö

Kommentarer

  1. Centerpartiet är ett borgerligt och liberalt parti. Det innebär att vi håller hårt i varje skattekrona som ska gå till nytta för Lidingöborna. Varje skattekrona som tas in ska vårdas och användas så effektivt som möjligt. Med en social och jordnära liberalism vet vi också hur viktig skolan är för att varje individ ska nå sina fulla potential och att alla äldre som kämpat hela livet ska ha rätt till en god äldreomsorg, att de funktionsnedsatta har rätt till samma frihet som oss andra. Då kan man inte som Moderaterna spara in på skola och omsorg, och bli någon typ av lågpriskommun med sämre kvalitet i skola och omsorg med till exempel låg andel förskollärare. Vi vill att Lidingö ska vara en premiumkommun med bästa skolan och omsorgen. Det är liberal borgerlighet. Att stå för kvalitet, ekonomiskt ansvarstagande och varje individs möjlighet att växa utifrån sina förutsättningar.

    Vi minskar medel till kommunstyrelsens förfogande till 10 mnkr – en fortsatt stor reserv. Tillskillnad från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är vi noga med att klara överskottsmålet för alla planår på 1 procent av verksamheternas kostnader (drygt 30 mnkr). Till skillnad från Moderaterna lägger vi även en budget med stor marginal 2025 med ett betydligt större överskott för att klara av att hantera svängningar i ekonomin och kunna finansiera nödvändiga satsningar på idrottshallar som behövs framöver.

  2. Bra, Buddgård! Det är uppenbart att den breda oppositionen på Lidingö borde få förtroendet att styra Lidingö istället för M med sin svältkur för välfärden och totala frånvaro av adekvata klimatsatsningar, den stora framtidsfrågan framför andra.

  3. Vi som är synskadade då? Är vi bortglömda? Det går rykten om att taltidningen på Liding plötsligt ska tas bort. Det kommer bara att bli pannkaka för oss synskadade, då våran taltidning är otroligt viktig för att kunna ha en utblick via våra öron eftersom vi inte ser skärmar och kan läsa text som seende. Att ta bort en taltidning är inte bara snålt- det är ogenomtänkt och orättvist och nu får vi se vilket parti som räddar taltidningen. Det partiet kommer vi synskadade att rösta på i nästa val. Flera kommuner har beslutat att behålla taltidningen eftersom det är tillgänglighet på riktigt.

    1. Instämmer, taltidningen är viktig, från Vänsterpartiets sida skall vi göra vad vi kan för att den ska vara kvar.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *