M: Chansa inte – rösta för fyra år till av ordning och reda

Debatt11 september 2022 kl 07.502

Mörka ekonomiska tider står för dörren. Tack vare vårt målmedvetna arbete står Lidingö väl rustat och kommer därför att kunna göra betydligt större satsningar än andra kommuner. Samtidigt som kvaliteten i stadens service har ökat har vi kunnat sänka skatten med 65 öre, vilket innebär att en medelfamilj på Lidingö har fått 5 400 kronor i sänkt skatt. Men framtiden är oviss. Därför behöver Lidingö även fortsatt en erfaren och ansvarsfull styrning.

Med Lidingömoderaterna kommer Lidingö förbli tryggt och välordnat även när världen skakar. Några chockhöjda skatter som i Danderyd kommer inte att ske så länge som vi håller i rodret.

Jag är moderat för att jag tror på lag och ordning, på individens frihet och på ett tryggt samhälle. Inför förra valet 2018 kände jag att Moderaterna och Lidingö var på väg åt fel håll. Jag tyckte att Moderaternas politik blivit aningslös på en del områden, att den tidigare expansiva byggpolitiken som tidigare fördes var fel för Lidingö och att styrningen av kommunen inte alltid fungerade med kvalitet och effektivitet som ledstjärna. Jag kände inte igen mitt gamla parti. Här fanns en uppgift att lösa, och jag bestämde mig därför för att helhjärtat ge mig in i politiken för att försöka åstadkomma förändring.

Under mandatperioden har jag arbetat för ordning och reda, både på Lidingö och i ekonomin. Resultatet har blivit att skatten sänkts och kvaliteten höjts. 99 procent av Lidingöborna stortrivs på ön och Lidingö stads medarbetare är nöjdare än någonsin. Lidingö har rusat i Svenskt näringslivs företagsranking, Afghanistans konsulat har flyttat till mer lämpade lokaler, Lidingö har fått ett tiggeriförbud och en rad nya idrottsanläggningar, och inte minst har spaden äntligen satts i marken för den efterlängtade simhallen.

Vi vill att ön ska bevaras trygg, grön och trivsam för kommande generationer och att Lidingö ska förbli småstaden nära storstaden.

Tack vare att vi är ett lokalt parti med kontinuerligt samarbete med våra partikollegor i regionen, riksdagen och i Bryssel kan vi även påverka frågor som ligger utanför det kommunala ansvaret och påverka stiftandet av lagar som beslutas ovanför kommunerna.

Om du vill få bort trängselskatten i Ropsten är det Lidingömoderaterna som är ditt parti. Om du vill att Lidingöbanan kopplas ihop med Spårväg City är det på oss du ska lägga din röst. Om du vill att Lidingö ska få 50 nya poliser och få en tvärförbindelse till ön – ja, då ska du rösta på oss. 

Med ett välskött Lidingö och Lidingöbornas bästa för ögonen är vi en grön höger att lita på. Under vårt styre kommer Lidingö aldrig att drabbas av några svarta hål i ekonomin som i Danderyd

Lidingömoderaterna är en höger att lita på, ditt lokala parti med den nationella styrkan.

Jag hoppas få ditt förtroende att fortsätta göra Lidingö till Sveriges mest välskötta kommun. Det är mitt löfte och det arbetar jag för varje dag.

Daniel Källenfors (M),
Lidingömoderaternas kandidat till kommunstyrelsens ordförande på Lidingö

Kommentarer

  1. Med fortsatt moderat ledning för Lidingö blir det fortsatt ordning och reda i stadens ekonomi. Med prioritering av stadens kärnverksamheter, då behöver skatten inte höjas utan kan kanske sänkas än mer.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *