Lyxvillor byggs i Kyrkviken

De nya husn kommer att ligga väster om Rudalid, på Kyrkvikens norra sida. Det här är en visionsbild av hur det kommer att se ut. Bygget har precis börjat.
Lidingö29 november 2022 kl 04.081

På norra sidan  av Kyrkviken byggs just nu exklusiva bostäder signerade stjärnarkitekten Thomas Sandell. Husen kommer att kosta närmare 30 miljoner kr och trots prislappen är intresset rekordstort.

Projektet har fått namnet ”14/18 Kyrkviken” och har skapats av Medvind som bland annat ligger bakom prestigeprojekten Grand Mosebacke och Bergmans Bageri på Södermalm.

Det är två huvudhus med två bostäder i varje och två attefallhus – totalt sex enheter – som just nu ligger ute till försäljning. De större husen är på 185 kvm och byggda i två plan, tomten blir på 373 kvm. Alla sex husen bildar en bostadsrättsförening där avgiften för de större husen beräknas ligga på 5685 kr.
– Trots att det är parhus ska varje enhet ha sin privata sfär och kännas som en egen villa. Två bostäder får dessutom egna takterrasser och vi jobbar i övrigt med generösa och välplanerade ytor runt omkring bostäderna, säger Eric Eiderbrant, mäklare på New Nest som ansvarar för försäljningen. Eric har tidigare arbetat på ESNY och deltagit i Kanal 5-succén “Toppmäklarna”.

– Det är ett unikt läge vid vattnet och nere i viken finns en brygga som tillhör fastigheten med möjlighet till båtplats. Det kommer att vara solläge hela dagen och mycket hög standard i alla materialval, fortsätter han.
Sedan projektlanseringen i somras har vi fått in flera tusen intresseanmälningar och vi har precis smygstartat försäljningen. I början av mars är planen att hålla “öppet hus” för intressenter som då kan gå in i ett av husen, som vid den tiden kommer att vara nästi ntill färdigbyggt. Planen är att inflyttning kan ske i tredje kvartalet 2023.

– Projektet sticker verkligen ut och vi märker ett stort intresse, även internationellt, berättar Eric Eiderbrant.

Mäklaren Eric Eiderbrant och arkitekten Thomas Sandell. Foto: Jessica Yllenius.

Arkitekten bakom 14/18 Kyrkviken är Thomas Sandell som tillhör Sveriges främsta arkitekter och formgivare, bland hans skapelser märks Gåshaga Brygga på Lidingö, Stockholmsbörsen och interiören på Moderna Museet.

– Ambitionen har varit att ta vara på det unika läget vid vattnet och skapa hus som skall hålla under lång tid, säger han och fortsätter: 
– Tegel och trä är framförallt de material som dominerar intrycket i husen och när det kommer till närområdet har vi försökt att tillgodogöra oss det fantastiska läget på bästa sätt.

Jag försöker alltid göra funktionell och hållbar arkitektur, men med ett litet smil i mungipan. Samtidigt vill jag att det ska vara en flirt till vår egen bebyggelse-historia.

Priserna är ännu inte bestämda, men de mindre husen kommer att gå för runt 9,5 miljoner kr och de stora för närmare 30 miljoner kr beroende på tillval.

– Jag tror inte att jag har varit med om ett liknande intresse tidigare, flera tusen intresseanmälningar innan försäljningen har dragit igång är imponerande, Eric Eiderbrant men så är det också väldigt exklusiva objekt i ett unikt läge vid vattnet och idel materialval av högsta internationella klass, summerar Eric Eiderbrant.

All inredning är är mycket påkostad och av högsta kvalitet.
Två av husen har takterass.

Kommentarer

  1. Har precis pratat med Lidingö stad och det isar sig att det inte finns bygglov för denna utformning med fyra hus, däremot för två. Kan vara bra att veta om du är intresserad.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *