LSK tog fyra poäng på två matcher

Sport18 oktober 2022 kl 04.081

Tisdagkvällen bjöd på bortamatch mot Täby HBK. Vardagsmatcher är alltid lite svåra, och segt att komma igång.

Truppen var lite kantstött pga en del skador, men sugna på vinst.

Vi tog fart i början av matchen, och ledde med 2-6 efter 8min. Täby gav sig inte, utan spelade bra och satte sina chanser. Vid 20min var resultatet 9-11.

Vi samlade oss igen och gick till halvtidsvila med ledning 13-17.

Andra halvlek påminde om den första. Vi drog iväg, och Täby närmade sig igen. Med en kvart kvar att spela ledde vi med 19-22. Tre mål är inget i handboll!

Sen la vi i en extra växel, och kunde vinna med 22-30. Skönt att få ta två poäng! Bästa målskytt blev Mathilda Hedenberg med 8 mål.

Och på lördagen var det dags för hemmamatch igen. HK Tyresö Strand, som vunnit sina tre inledande matcher stog för motståndet. Vi var verkligen sugna på att visa våran hemmapublik att vi kan vinna hemma.

Jämnt i början av matchen, 2-2 efter fyra minuter. Vi känns lite loja och är inte riktigt med. Tyresö drar ifrån till 3-7, vi tar en nödvändig timeout.

Efter det så händer det något i laget. Vi får träff på motståndarna bakåt, och vi sätter våra lägen framåt. Vi vänder och leder med 12-9 i halvlek.

I andra halvlek fortsätter vi att spela som ett lag, hjälper varandra bakåt. Vi drar iväg till 17-10, med ett bra försvar och bra målvaktsspel av Mathilda Adolfsson.

Slutresultatet blir 29-21, en skön vinst!

Bästa målgörare blev Ida Bernhardsson med 7 mål. Vi har fortfarande en del tekniska fel, och slarv vi behöver bli bättre på. Men vi tar fyra poäng på två matcher!

Nästa match är 23/10 borta mot Rosersberg IK

Text: Nina Anbratt
Foto: Matthew Tipple

Kommentarer

  1. Kul att det går bra!
    Men man vinner aldrig en match med 22-30 oavsett borta eller hemma.
    Man vinner med 30-22

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *