LSK tappade matchen i slutet

Sport20 oktober 2022 kl 03.13

LSK fick en usel start i bortamatchen mot HK Tyrold. Efter 4 minuter låg man under med 4-0. Tränaren Anders Boqvist säger -Där ska grabbarna ha beröm för att vi fortsätter hålla vår game plan. Vi tar oss tillbaka in i matchen och efter 10 min tycker jag vi dominerar matchen och enda anledningen till att Tyrold är kvar i matchen är på grund av våra egna misstag inte att motståndaren provocerar fram dom. 

Ställningen i halvtid är ledning för LSK med 16-15.

Efter att i omklädningsrummet ha bestämt att man ska fortsätta göra det man är bra på och vara lite mer noggranna går man ut i andra halvlek och tar direkt initiativet. När Martin Alm efter 41 minuter sätter 24-18 till LSK är känslan att man är på väg mot seger. Då händer något.

– Vi börjar bli tveksamma i vårt anfall samtidigt som Tyrold ändrar om både sitt försvar och anfall säger Anders Boqvist. Matchen står och väger ett bra tag och både vi och Tyrold missar och har en del tekniska fel vilket gör att när det är 10 min kvar står det lika och vi byter bara mål med varandra.

I likhet med matchen mot Cliff där LSK vann med 27-26, blir matchen en rysare i slutet. I 54:e minuten 25-26 på tavlan och ett mål upp för LSK. I 55:e minuten 26-26. När Tyrold efter 59.28 sätter 27-26 så blir det sedan slutresultatet. Tyrold lyckas ha lite mer skärpa i slutet vilket blir avgörande.

– Man kan väll säga att om vi tror på vår game plan i 60 min så hade vi nog dragit det längsta strået samt att vi absolut aldrig ska tro att en match är klar när det återstår 20 min avslutar tränaren Anders Boqvist.

Målgörare i LSK: David Rimbe 6, Jonathan Jakobsson 5, Oskar Nilsson 4, Carl Sundelin 4, Ted Wettebrandt 3, Martin Alm 2, Johan Juliusson 1, Fredrik Wahlgren 1.

Nästa hemmamatch spelas 23 oktober kl 17.30 i Gångsätrahallen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *