En intensiv avslutningsvecka med två segrar och en förlust

Sport7 mars 2023 kl 03.40

Det har varit en intensiv vecka för LSK:s herrar med avslutande seriematcher och cupspel.

Veckan inleddes på lördagen med seger 32-27 (16-12) i bortamatchen mot Vallentuna. En match som LSK ledde från det att Oskar Nilson efter två minuter satte första målet fram till slutsignalen. Vallentuna kämpade dock och när matchuret visade 48.30 var man endast ett mål efter, 24-25. LSK-killarna tog tillbaka initiativet och kunde till slut stå som segrare med 32-27.

Målgörare i LSK: Oskar Nilsson 8, Fredrik Chipperfield 4, David Rimbe 4, Ted Wettebrandt 4, Jonathan Jakobsson 3, Martin Alm 2, Martin Andrésson 2, Johan Juliusson 2, Carl Sundelin 2, Andreas Roger 1

Därefter var det på måndagen dags för match i ATG Svenska Cupen mot topplaget i division 1 Täby HBK. Det blev en jämn och spännande match där Täby till sist drog längsta strået och vann med 32-31. LSK inledde med att sätta tre straffar genom shoot out så att när domarna blåste igång matchen stod det 3-0. Det gav LSK bra självförtroende och efter 3.30 hade man ökat till ledning 6-1. Täby tog sig sakta men säkert in i matchen och efter 12 minuter var det lika 9-9. LSK-ledning i halvtid 17-16 lovade gott inför fortsättningen. I andra halvlek drar Täby ifrån och med 20 minuter kvar står det 25-29 på tavlan. Men LSK tar fram sin kända kampmoral och när David Rimbe vid tiden 56.30 sätter 30-30 så är sensationen nära. Täby lyckas dock avgöra på slutet och vinner med 32-31.

-Vi visste att vi var tvungna att spela en väldigt bra handboll då Täby tillhör toppen av div 1 och har förhoppningar om att ta steget upp i Allsvenskan säger tränaren Anders Boqvist. Vi pratade väldigt mycket innan matchen att om vi kan spela vårt spel utan att ha så mycket respekt för motståndarna så kan vi göra det här till en jämn match, vilket det verkligen blev.

Vi spelar ett väldigt aggressivt försvar vilket jag tror överraskade Täby lite. Samtidigt spelar vi också väldigt disciplinerat framåt där Ted Wettebrandt och Oskar Nilsson tar ett väldigt stort ansvar. Vi får inte heller glömma att nämna Willy Wiggström i mål som visar klass i avgörande lägen avslutar Anders.

Målgörare i LSK: Ted Wettebrandt 9, Martin Alm 5, Jonathan Jakobsson 4, David Rimbe 4, Martin Andrésson 3, Johan Juliusson 2, Oskar Nilsson 2, Carl Sundelin 2.

Matchens lirare i LSK: Ted Wettebrandt        

Veckan avslutades med match på söndagen där Djurgården stod på schemat. Det var sista seriematchen och LSK hade en liten chans till kvalplats beroende på hur matchen Cliff-Vallentuna skulle gå. LSK gjorde sitt och besegrade efter en välspelad och spännande match Djurgården med 24-23 (12-11). Tyvärr räcker det inte till kval då Cliff vann sin match.

Djurgården tog tidigt initiativet och hade ett tag 3-4 måls ledning. LSK arbetade sig in i matchen och sedan var det lika eller ett upp till det ena eller andra laget. Vid halvtid var det 12-11 till det röd-blåa gänget. LSK hade stora problem att stoppa Djurgårdens storskytt Olof de Blanche som kom upp i tio mål. Med nio minuter kvar hade Djurgården ledningen med 21-20. Det blev målsnålt på slutet och under de sista fem minuterna spikar Willy Wiggström på känt manér igen i målet och gör fem kvalificerade räddningar och håller nollan.  När sedan Oskar Nilsson vid 58.30 avlossar en riktig projektil från nio meter rakt upp i krysset så blev det segermålet. Johan Juliusson sätter säkert två straffar på slutet vilket också blir avgörande.

Med tanke på att LSK saknade flera tunga namn i laguppställningen gjorde laget en mycket stark insats och andra spelare fick ta stort ansvar vilket man gjorde med den äran. Den stora härliga hemmapubliken hjälpte också till att heja fram laget.

Bilder från matchen mot Täby i ATG Cupen:

Jonathan Jakobsson

Ted Wettebrandt

Oskar Nilsson.

Martin Andrésson

Text: Christer Thelin
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *