LSK-SIF: Tuff och jämn match

Sport1 november 2023 kl 03.28

En på förhand tuff match mot SIF (Skånelas farmarlag) väntade Lidingö SK i Gångsätrahallen. 

Det är alltid svårt att veta hur ett nytt ungt spelskicklig lag som SIF kommer att spela. Matchen kändes nästan över när LSK ledde med 6-0 efter åtta minuter. Willy var stabil i målet och Lidingö spelade i ett högt tempo. Som alla vet vinner man inga matcher efter 10 minuter.

Gick det för enkelt i början och kom övermodet in i spel?  I handboll svänger spelet snabbt. SIF arbetade in sig i matchen och tog över helt. Målvakten i SIF storspelade och Lidingö gjorde bara fyra mål på 22 minuter. I halvtid 10-14.

Andra halvleken började bra med två snabba mål av Wictor Brage och David Rimbe. Vi hoppades på ett snabbt återtåg tillbaka in i matchen. Försvaret gick dock inte att känna igen, utan SIF ledde som mest med sex mål. Lidingö som är kända för att aldrig ge upp, visade återigen på en fighting spirit. Snabba omställningar och ett par enkla mål av Martin Alm och Wictor Brage ledde till att på tio minuter hade Lidingö kvitterat till 23-23.

Trots möjligheter till ledning lyckades inte Lidingö vara bäst när det gäller denna gång. Det är bara att gratulera SIF till två välförtjänta poäng. FT 26-27

Matchens lirare priset som är generöst skänkt av ICA Kvantum Larsberg gick till Jacob Rimbe som återigen var målbäst med 7 mål och mycket stabil i försvaret.

Nästa match är söndagen den 5/11 kl 14:00 i Sollentuna Sporthall mot Sollentuna.

Jacob Rimbe 7 mål, Martin Alm 5, Wictor Brage 4, David Rimbe 2, Andreas Roger 2, Fredrik Chipperfield 2, Mateus Karlqvist, Martin Andresson och Fredrik Wahlgren 1

Text: Björn Surwee
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *