LSK hjälper barnen att röra sig mer

Foto: Matthew Tipple
Sport30 november 2019 kl 06.21

Enligt statistik från WHO är 85 procent av svenska barn mellan 11-17 år fysiskt inaktiva. Utvecklingen över åren visar att det går åt fel håll och att allt fler barn rör sig för lite. De som är vuxna idag var mer aktiva och rörde sig mer än de som är barn och ungdomar idag. Sverige är sämst i Norden när det gäller barn och fysisk aktivitet.

Lidingö SK Handboll vill försöka bidra till att vända den negativa utvecklingen och genomför just nu en kampanj där barn och ungdomar i åldern 7–15 år kan få prova på att träna handboll.

– Vi vänder oss till alla som vill prova på. De som inte idag utövar någon sport, de som kanske har slutat med någon sport eller de som helt enkelt vill prova på något nytt, säger Christer Thelin i LSK handboll. Idag ser vi att antalet barn i svensk idrott börjar minska redan i elvaårsåldern. Bland dessa finns det säkert många som skulle tycka det vara kul att prova på något annat. Vi hoppas att många ser möjligheten att få prova på handboll. Utan att det kostar något och utan att förbinda sig att vara med avslutar Christer.

Prova på verksamheten pågår i Bodals skolas gymnastiksal lördagarna 30 november, 7 och 14 december kl 12.00-13.00.

T-shirt, shorts och skor medtages. Träningarna leds av LSK:s seniorspelare. Mer information finns på www.lskhandboll.nu

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *