LSK Handboll:

Sport1 december 2021 kl 04.56

Herrar: Lång dags färd mot två poäng

Normalt kan Lidingö SK ta tunnelbanan eller bil till sina bortamatcher då Division 2 Östra främst består av lag från Stockholmstrakten. Nu blev det en ny upplevelse då man fick bege sig 100 mil norrut för bortamatch mot Kiruna HK.

– Det blev en lång resa och en lång dag vilket vi inte är vana vid. Det ger samtidigt perspektiv på Kirunas förutsättningar och de är värda all beundran för att de får ihop det med alla långväga bortamatcher säger lagkaptenen Oskar Nilsson.

De blev en målrik tillställning där det stundtals kändes som om båda lagen satsade på att ”Anfall är bästa försvar”. Bakåt var man mer inloggade på ”Alltid öppet” och Willy Wiggström och Patrik Sanchez i målet fick stundtals inte så mycket hjälp av försvaret.

LSK tog ledningen efter 2 minuter och behöll den hela första halvlek. Vid halvtid stod det 15-18 på resultattavlan. Andra halvlek var i mångt och mycket lik den första och LSK ledde som mest med 6 bollar. Kiruna krigade dock på och LSK fick ingenting gratis. – Vi gjorde många bra individuella prestationer vilket också lyfte kollektivet säger Oskar Nilsson. Oskar som själv svarade för 13 mål och säkert satte tre straffar. Seger med just tre mål, 36-33, vittnar också om betydelsen av att sätta sina straffar. LSK lever i jämna matcher som denna också mycket på sin goda lagmoral.

Målgörare LSK: Oskar Nilsson 13, Martin Alm 5, Tobias Sanchez 4, Ted Wettebrandt 4, Jonathan Jakobsson 3, Sebastian Lund 3, Carl Sundelin 2, David Wallén 2.

Matchens lirare i LSK: Oskar Nilsson

Damer: Förlust mot Borlänge

Ebba Suurwee från tidigare match. Foto: Matthew Tipple

I lördags var det dags att åka till Dalarna och möta Borlänge HK. Ett lag som det alltid är lite extra att möta. Denna gång ännu lite mer, då vi har Elin Andersson från just Borlänge HK i vårat egna lag.
I början av matchen är det relativt jämnt, ngr mål till fördel för Borlänge.
I 26:e minuten ligger vi under med 9-4, men lyckas snygga till siffrorna lite till halvlek, 9-7.
Vi har många bra lägen, men lyckas inte få in bollen i mål.
Borlänge fortsätter att styra i matchen, och vinner med 25-18.

Matcherna kan som vanligt ses i efterhand på LSK TV.

På lördag 4 december är det dags för dubbelarrangemang i  Gångsätra då herrlaget tar emot Östersunds HK kl 14.00 och damlaget möter Årsta AIK HF kl 16.00. Det finns anledning att se fram mot en spännande lördag inför en som vanligt stor och entusiastisk hemmapublik.

Christer Thelin (herrar)
Nina Anbratt (damer)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *