LSK fick revansch mot Cliff

Sport18 januari 2022 kl 11.45

I mitten av december när man mötte Cliff på bortaplan föll LSK efter stor dramatik i slutsekunderna med uddamålet. Man var således revanschsugna när Cliff i helgen gästade Gångsätrahallen vilket också visade sig direkt i inledningen av matchen. Efter 10 spelade minuter stod det 5-1 till hemmalaget. Cliff som praktiserade ett offensivt 5-1 spel, som skapade svårigheter för LSK att få flyt i 9-metersspelet lyckades så småningom komma ikapp och efter 15 min var ställningen oavgjord, 6-6. LSK kopplade dock greppet igen och Jonathan ”Kiruna” Jakobsson kom in i ett stim och gjorde inom loppet av några minuter tre mål. Lagkamraterna blev inspirerade och hängde på i målfabrikationen och vid halvtidsvilan stod det 16-8 på resultattavlan i LSK:s favör.

LSK behöll i andra halvlek länge ledningen med 5-6 mål och det kändes som segern var i hamn. Cliff som är ett av seriens topplag ville dock annat och efter bl a två missade straffar av LSK stod det med tre minuter kvar endast 25-23 till LSK. Publiken anade ett spännande slut och hade det varit en film hade vi sannolikt fått en avslutning med en s k Cliffhanger. Charmen med idrott och inte minst handboll är dock att det alltid blir ett avgörande och när Jonathan Jakobsson kämpade sig igenom försvaret och satte 26-23 var det spiken som definitivt avgjorde matchen till hemmalagets fördel. Resultatet stod sig och matchen slutade med en välförtjänt hemmaseger 26-23. Åtta spelare antecknade sig i målprotokollet och en av styrkorna i laget är att man oftast har många som bidrar till målskörden.

LSK ligger för närvarande på 4:e plats i Division 2 Östra.

Målgörare i LSK: Jonathan Jakobsson 7, Ted Wettebrandt 6, Sebastian Lundh 4, Oskar Nilsson 2, Carl Sundelin 2, Andreas Zanteré 2, David Rimbe 1, Tobias Sanchez 1, David Wallén 1.

Matchens lirare: Willy Wiggström

Nästa hemmaarrangemang är den 30 januari  i Gångsätrahallen då herrlaget möter Kiruna HK kl 12.00 och damlaget möter Borlänge HK kl 14.00. Matcherna kan som vanligt ses såväl live som i efterhand på LSK TV  https://solidsport.com/lsk-handboll

Christer Thelin

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *