LP: Det är viktigt att läsa hela programmet innan man kritiserar

Debatt20 oktober 2022 kl 04.383
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Lars H Ericsson
Ordförande i LidingöPartiet

Kommentarer

 1. Bra och sakligt inlägg.

  Ibland känns det som att oppositionen tolkar handlingsprogrammet som ”fan läser bibeln”.

  Ett stort arbete med att förbättra kommunen har skett under den gångna mandatperioden och i detta har alla de tidigare koalitionspartnerna varit delaktiga. Med nuvarande program fortsätter detta arbete i samma riktning.

  Noterar nu ett visst ”gnäll” från de f.d. koalitionspartnerna som nu riktas mot LP och M. Som Lars skriver gjorde dessa partier ett överraskande dåligt val på Lidingö samtidigt som LP och M ökade. De f.d. koalitionspartiernas gnäll på det nya handlingsprogrammet ter sig mer som en frustration över det egna dåliga valresultatet.

 2. Lars H Ericsson och LP försöker förklara varför LP som historiskt sätt har värnat kommunens kärnverksamheter nu har köpt den extrema M-linjen rakt av. Vi förstår att det är knepigt för LP som inför valet ville vara ett alternativ till de moderater som var missnöjda med Daniel Källenfors (M) linje att inte prioritera skola och omsorg. Det går dock inte att förklara bort att M, LP och SD i det program vi alla har läst är tydliga med att kostnaderna för förskola och hemtjänst ska sänkas, att verksamheter ska utredas för försäljning och att fastigheter och lägenheter som kommunen äger ska säljas.

  Det är bra med olika huvudmän inom välfärden och självklart kan det finnas fastigheter som kommunen kan sälja när behovet att behålla dem inte finns. Men att sätta upp en summa för hur mycket pengar man vill ha in och sedan analysera vilka delar av Lidingö stad som ska säljas är oroväckande.

  Inom våra partier finns det frågor där vi landar i olika slutsatser. Men vi säger definitivt nej till den M-politik som Anders Paulsen (LP) tidigare drivit i Danderyd med mycket dåligt resultat. Varje ärende som Moderater, Lidingöpartister och Sverigedemokrater skriver fram med syfte att slumpa bort tillgångar i en tid när fastigheter sjunker i värde kommer vi att kritisera och försöka stoppa.

  Avslutningsvis vet vi att det finns kloka företrädare inom det nya minoritetsstyret som delar vår uppfattning och till er vill vi sträcka ut en hand. Låt oss stoppa ogenomtänkta realisationer av Lidingö stad!

  Patrik Buddgård (C)
  Daniel Larson (S)
  Suzanne Liljegren (L)
  Carl-Johan Schiller (KD)
  Patrik Sandström (MP)
  Jonas Lundgren (V)

 3. Det som är helt klart är att Lidingöborna inte röstat för S/V/MP/C. Trixande för att få vänsterstyre är därför helt oacceptabelt

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *