Lovik en pärla på Elfvik

Näringsliv19 mars 2019 kl 07.51

Doften av nybakat bröd
Doften av nybakat bröd välkomnar gästerna på Villa Lovik och på Brödfabriken kan du som privatperson eller som mötesgäst få baka dina drömmars bröd eller bakverk, givetvis med hjälp av ett proffs, säger hotelldirektör Magnus Thorell.

Brödfabriken
2015 startade man ”Brödfabriken” som varje morgon bakar allt bröd till konferensanläggningen. Det som är kvar efter dagen har man som konferens- eller privatkund möjlighet att köpa. Mest populär den berömda Lovikslimpan.

Historien om Villa Lovik
1893 byggde Häradshövding Cronholm, Villa Metsola – en trävilla med tinnar och torn och ett vackert lusthus på Elfvikslandets höjder.
Villan brann ner 1929 men lusthuset klarade sig och Villa Lovik byggdes som
privatbostad av och till Stockholmsarkitekten Theodor Kellgren.
1955 blev det Lidingös första kursgård som idag drivs av Stockholm Meeting Selection, som även driver Bosön Hotell & Konferens. Hotelldirektör är sedan 2011, Magnus Thorell.

Konferensgäster
Villa Lovik har idag 64 hotellrum som sedan 2011 alla har genomgått en helrenovering. 
– Vi har en fantastisk utsikt, vacker matsal med atmosfär, och underbart god mat. För konferensgästerna och kan vi dessutom erbjuda trevliga och avkopplande bakkvällar och andra typer av event. Vi är ofta fullbokade, säger Magnus.

Utveckling mot privatpersoner
– Magnus jobbar också hårt tillsammans med marknadschefen Vanja Vilbern,  för att utveckla den privata marknaden och vill bygga en bastu, SPA och en poolavdelning för att kunna erbjuda weekendpaket för privatpersoner,  ihop med bakning av bröd eller hemlagade småpizzor. Förra någon helg sedan startade vi också med brunch på söndagar och det blev snabbt fullbokat! Alla är välkomna de kommande söndagarna, även barnvagnar och hundar, säger Vanja.

Samarbeten
– Vi samarbetar med de andra konferensanläggningarna, speciellt med Skogshem & Wijk och Rönneberga och ”lånar” rum och annat när det behövs, vi har olika nischer så vi konkurrerar inte direkt med varandra, säger Magnus.

Personal
– Vår personal är underbar och vi har många skolungdomar över 16 år som arbetar extra hos oss. De bor på Lidingö, trivs bra hos oss och stannar ofta under hela gymnasietiden. De allmänna kommunikationerna kunde gått lite oftare och även senare på kvällen för att det skulle bli lättare att ta sig hit, säger Magnus.

Vår vision
– Vi ökar omsättningen hela tiden och vår vision är att vara ett levande hotell och en mötesplats på Lidingö för både konferens- och privatkunder, med Brödfabriken där man kan baka, poolavdelningen där man kan koppla av, lusthuset för de som vill gifta sig och födelsedagsmiddagar i vår fina och vackra matsal, avslutar Magnus.

FÖRETAGSFAKTA
Anläggningsnamn: Villa Lovik på Elfvik
Ägare: Torbjörn Blomqvist,
Drift: Stockholm Meeting Selection AB
Hotelldirektör: Magnus Thorell
Startades: 1955 startade kursgården
Hur många anställda: 12 personer plus extrapersonal
Antal rum: 64 stycken
Omsättning: 21 miljoner

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *