Louise Bovin ny kommunpolis på ön

Lidingö15 april 2022 kl 05.29

Pontus Enbom har nu fått en efterträdare. Det är Louise Bovin som har tagit över ansvaret som kommunpolis på Lidingö från och med den 8 april.

– Det är både spännande och roligt att få den här uppgiften, säger Louise. Jag känner Lidingö väldigt väl, även om jag inte bor här. Jag har arbetat i yttre tjänst tidigare och var ofta ute på ön, så det känns som hemmaplan.

Till en början kommer Louise vikariera, den fasta tjänsten som kommunpolis är inte tillsatt. Planen är att det ska ske i sommar.

Kommunpolisens uppgift är att arbeta strategiskt förebyggande, att informera om brott, ha kontroll över vad som händer på ön och samarbeta med Lidingö stad, skolor och andra grupper.

– Många tror att eftersom polishuset inte har samma funktion längre, så finns det inga poliser på Lidingö. Det är inte sant. Det finns poliser på ön varje dag, ofta flera gånger om dagen, säger Louise Bovin.

Det nygamla polishuset rymmer numera skyddssektionen, som har särskilt ansvar för ambassaderna på Lidingö. Så det finns polisnärvaro på ön, även om det inte alltid märks.

– Skulle det ske en incident på ön så kallas alla enheter, alltså poliser via radio, och de som är närmast ser till att vara på plats direkt, berättar Louise Bovin.

Kommunpolisen fokuserar på de områden där problemen finns. Inbrott i villor och lägenheter är ett sådant område. Bedrägerier blir mer vanligt. Stölder från bilar och båtar är ett annat.

Den senaste tiden har brottsligheten inte varit så påtaglig. Några anmälningar om stöld av katalysatorer har skett. Men några av dem har också påträffats tack vare tips från allmänheten.

– Nu kommer påsken och många passar då på att resa bort så under dessa tider är det extra viktigt med bra grannsamverkan, skriver Louise Bovin i ett pressmeddelande.

Träffa polisen den 20 april
Polisen kommer finnas på plats i Lidingö Centrum på onsdag den 20 april kl. 10-15
Då kommer man bland annat informera om bedrägerier och hur man kan skydda sig mot dessa brott.
Läs mer om hur man kan skydda sig mot brott på polisens hemsida
Ser eller hör du något som du vill informera polisen om: Ring 114 14 eller tipsa via hemsidan.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *