Lidingös Matilda tog guld i karate

Sport24 augusti 2021 kl 04.57

Det blev ett lyckat mästerskap med dubbla medaljer för svensk del, i karate klasserna Kadett, Junior och U21- EM i Finland, 19-22 augusti.

Arrangören hade tuffa utmaningar att hantera evenmanget med anledning av pandemin, där antal deltagare, coacher och publik var ålagda att följa ett strikt Covid-19 protokoll. Men med god organisering och mycket fin sammanhållning inom truppen, lotsade sig det svenska landslaget genom programmet utan hinder.

På Kumite-sidan satte Sverige ett tydligt avtryck genom Matilda Rosenlind, Karateklubb Elit, som bärgade hem guldet i U21 – 55 kg.

Matilda, 19 år, sopade mattan med motståndet och presterade på topp hela tävlingen igenom.Först ut var seger mot Kroatien med 6-4 där vinsten kom genom en 3-poängare i absolut sista sekunden. Sedan följde utklassning mot Portugal med hela 9-1 och vinst mot Polen med 2-0 i kvartsfinalen. I semifinalen mötte hon Madina Sadigova från Azerbaijan, ett land känt för sin höga nivå i karate, men slog motståndaren med 4-0.

I den rafflande finalen ställdes Matilda mot Zsófia Baranyi från Ungern och drog ifrån i ledning med tre poäng. Ungerskan kvitterade med en spark mot huvudet och jämnade ut matchen. Matilda höll dock i formen och placerade ytterligare två poäng för att säkra guldet med 5-3.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *