Lidingös längsta lopp någonsin – snart går det av stapeln

19 oktober är det dags för Lidingös längsta lopp någonsin. Foto: Magnus Näsmark.
Sport9 augusti 2019 kl 07.21

19 oktober går Lidingö Backyard, öns längsta lopp någonsin, av stapeln. Magnus Villson, medgrundare för Lidingö Backyard, berättar för Lidingö Nyheter om hur loppet kom till.

Magnus är en van långdistanslöpare som är bosatt på Lidingö. Han har tidigare sprungit både Lidingöloppet och backyard-lopp. De löpspår vi har är perfekta för ett backyard-lopp, enligt Magnus Villson. Det är ofta naturen som gör det lättare mentalt för löpare att klara av ett lopp av denna typ.

– Själva naturupplevelsen är nästan halva grejen med loppet. Det tror jag många långdistanslöpare håller med om. Man behöver vila ögonen på något annat än en asfalterad väg, utvecklar han.

Sträckan har provsprungits och fler provspringningar ska det bli. Som sällskap har gänget med sig maskoten Dojjan, en jack russell-terrier som är van i löparspåret. Foto: Magnus Näsmark.

Spring så länge du kan

Lidingö Backyard är ett lopp där sträckan är 6,7 kilometer. Löparna börjar om på nytt från Breviks badet varje timme och loppet håller på tills det bara är en löpare kvar. De löpare som sprungit ett dygn kommer att ha 161 kilometer under fotsulorna. Det svenska rekordet är drygt 48 timmar av löpning.

Än så länge är det strax under 400 löpare som anmält intresse till det längsta loppet i Lidingös historia. Det lopp som tidigare höll rekordet var Lidingö Ultra som var fem mil långt.

Alla överskottsintäkter från loppet planeras gå till välgörande ändamål.

Läs mer om loppet på deras Facebook-sida

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *