Lidingöpartiet tar greppet över polisverksamheten!

Debatt21 september 2022 kl 04.202
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Anders Bergstedt
pensionerad kriminalpolis numera samhällsdebattör.

Kommentarer

  1. Polisen måste ändra sitt arbetssätt och göra det som politiker och allmänhet efterfrågar !

    I våras hade polisen information om att bedrägerier mot äldre ökar starkt men de närvarande ville helst prata om polisens närvaro på ön. Efter de åtta åldringsbrotten förra veckan gick nya kommunpolisen Thommy Brännström ut med samma information.

    Uppenbarligen har Brännström bara läst anmälningar. Det är precis så lokal polis inte skall göra. De skall ta kontakt med de drabbade. Sådant arbetssätt skall vara grunden för lokal polisverksamhet.

    I samma nummer av Mitt i Lidingö läser jag en gripande insändare från 70-åriga Christina som blivit rånad på sitt halsband vid Slussen. Under rubriken ”Polisen kunde väl åtminstone ha hört av sig” beskriver hon hur vakter uppmanat henne att ringa 11414. Där var det två timmars väntetid så hon gjorde anmälan via polisens webbformulär. Tre dagar senare fick hon kopia på anmälan men ingen polis tog kontakt. Avslutningen på insändaren gör ont att läsa :” Att ovanpå detta inte få något som helst stöd från polisen känns tufft”.

    I den nya polisorganisationen har man tagit bort politikernas inflytande på polisverksamheten och ersatt med medborgardialoger och medborgarlöften grundade på Trygghetsenkäter med kryssfrågor. Det är ren parodi och ett fullständigt misslyckande som styrks till fullo av min redovisning här och i tidigare artiklar. Nu måste våra politiker ta kommandot !

  2. Kan bara instämma i att polisens telefonkö är helt bedrövlig. Har i tre dagar försökt göra en polisanmälan av ett brott som inte kan anmälas via nätet. Varje gång har jag blivit upplyst av den automatiska telefonrösten att ”väntetiden är över 2 timmar”. Sista gången hade jag tid nog att vänta. Efter 3 timmar och 29 minuter kopplades samtalet plötsligt ned. Bra sätt för staten att förbättra statistiken över polisanmälda brott. Här har den nya regeringen verkligen något att bita i! Förmodligen skulle det bli mycket bättre om verksamheten lades ut på entreprenad. Kanske värt att pröva! Även om jag egentligen inte gillar att statlig kärnverksamhet inom rättsväsendet bedrivs i privat regi.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *