Lidingöloppshelgen utökas med cykellopp

Från Lidingöloppet MTB den 5 maj 2018 i Lidingö. Foto: Peter Holgersson AB
Sport2 april 2020 kl 05.48

Lidingöloppet MTB och Vårmilen integreras i TCS Lidingöloppshelgen på grund av den rådande coronaepidemin. Loppen skulle ursprungligen ha genomförts under valborgshelgen. Nu kommer de istället att köras under delvis nya former under TCS Lidingöloppshelgen, som äger rum den sista helgen i september.

– Våra deltagares hälsa och säkerhet kommer alltid i första hand och mot bakgrund av situationen i landet känns det självklart att flytta vårens planerade lopp till i höst. Samtidigt är det kanske viktigare än någonsin att träna och att träna utomhus, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Förändringarna innebär att Stockholms största cykellopp, Lidingöloppet MTB, flyttas in i den stora TCS Lidingöloppshelgen medan de som anmält sig till Vårmilen erbjuds plats i TCS Lidingöloppets millopp, Rosa Bandet-loppet, som äger rum under helgens sista dag. 

Prioriterat att träna ute
– Trots omständigheterna finns det nu goda möjligheter att vara ute i naturen och träna både löpning och cykling. För de som inte löptränat tidigare är förutsättningarna utmärkta att uppleva vår vackra natur och samtidigt må bättre. Att träna ute i naturen har kanske aldrig varit viktigare, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén. 

Lidingöloppet MTB genomförs direkt efter själva löploppet, lördagen den 27 september. Deltagarna får då cykla i princip samma bana som det klassiska tremilsloppet äger rum på. Loppet blir därmed kortare än tidigare lopp och kommer dessutom genomföras i mörker. 

Kort, mörk och häftig
– Vi tror och hoppas att möjligheten att få cykla den klassiska tremilsbanan under själva TCS Lidingöloppshelgen i mörkret på kvällen blir en extra häftig upplevelse för våra deltagare, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén. 

Mer information kring hur Lidingöloppets olika lopp påverkas av coronaepidemin finns att läsa HÄR

Om Lidingöloppet
TCS Lidingöloppet 30 är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter. Numera är Lidingöloppet också en folkfest som bjuder på olika distanser och typer av lopp.

Lidingöloppets vision är att få fler människor att röra på sig – oavsett ålder, kön, bakgrund och förutsättningar. Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott, överskottet av verksamheten går till barn- och ungdomsidrotten.

TCS Lidingöloppshelgen – alltid sista helgen i september:
TCS Lidingöloppet 30
TCS Lidingöloppet 15
Rosa Bandet-loppet
Lidingö På Gång
TCS LidingöRuset
TCS LidingöRullet
TCS Lilla Lidingöloppet
Knatteloppet

Övriga arrangemang:
Lidingöloppet MTB
Blodomloppet Stockholm
Lidingöloppet on Tour
Lidingö Skolstafett Järva

www.tcslidingoloppet.se | www.blodomloppet.se | www.lidingoloppetmtb.se

www.facebook.com/lidingoloppet | www.twitter.com/LL_Officiell | www.instagram.com/lidingoloppet

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *