Lidingöloppet under två helger

Lidingöloppet kommer att genomföras men med Coronaanpassning.
Lidingö23 september 2021 kl 03.47

Nu är det dags för Lidingöloppet som i år sker under två helger mellan den 24 september och 3 oktober.

Det klassiska loppet på 30 kilometer går av stapeln lördagen den 25 september och det finns många olika lopp som kan erbjuda motionsglädje för alla.

Nytt för i år är 5 kilometersloppet den 24 september, Lidingöfemman, som är en sträcka som många klarar att springa och på så sätt få ta del av Lidingöloppet. Alla Lidingöbor kan anmäla sig till 5 kilometersloppet ett rabatterat pris med koden: MITTLIDFEM21

På grund av restriktioner är loppen utspridda över två helger. Det är ungefär hälften så många anmälda som vanligt till de olika loppen i år. Till 30 kilometersloppet den 25 september är det cirka 8 000 anmälda och till 15 kilometersloppet den 26 september väntas cirka 3 000 löpare.

Fram till den 29 september gäller fortfarande vissa restriktioner vilket innebär att man inte kan välkomna publik till Grönsta eller Koltorp, däremot är publik välkommen att följa loppen och heja på löparna längs banan. Det kommer inte att vara några aktiviteter på Grönsta eller Koltorp.

Under helgen 2-3 oktober då restriktionerna hävts är alla välkomna att heja på anhöriga och kompisar vid start och mål eller längsmed banan. Dock är det fortfarande viktigt att man undviker trängsel och håller sig hemma om man har symtom.

Eftersom det är färre deltagare i loppen i år väntas inte lika mycket trafik men vissa förändringar sker, eftersom loppens sträckning är desamma. Begränsad framkomlighet gäller framför allt under lördagen den 25 september om man behöver passera korsningen vid Lidingövallen, samt där loppen passerar. Följ skyltning och trafikhänvisning på plats. Ett alternativ för tillresande med bil är att parkera i Ropsten och ta en av de gratisbussar som går mellan Ropsten och Lidingövallen.

På Lidingöloppets webbplats finns information om gratisbussarna och trafikförändringar.

Även om det inte är lika många löpare i år så kommer det vara fler än vanligt som upplever Lidingö. För att alla ska kunna samsas, oavsett om man springer, promenerar eller cyklar är det viktigt att visa ömsesidig hänsyn. Finns det några generella regler, ska ka man hålla till vänster eller höger i spåret?

  • På enbart gångbana, trottoar, stigar och motionsspår mm är det inte reglerat på vilken sida man ska gå. Här gäller att visa ömsesidig hänsyn.
  • Gå om möjligt längst till vänster i din färdriktning, när du använder vägrenen, körbanan eller en gemensam gång- och cykelbana.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *