Lidingöförlust mot serieledarna

Sport13 januari 2023 kl 03.15

Lidingö kunde inte rå på serieledande Haninge utan förlorade med 1-4 (0-1) (0-2) (1-1) skott:17-40.

Lidingö hängde med i matchen länge och hade två mycket bra chanser att kvittera till 1-1 innan Haninge avgjorde matchen med att göra 2-0 och 3-0 med mindre än två minuters intervall.

Haninge, som vunnit alla sina matcher i Alltvåan, var klart bättre i de två sista perioderna. I den första hängde Lidingö bra med men släppte in 0-1 i numerärt underläge 34 sekunder före pausen. När sedan ett friläge, en straff och slarv i egen zon istället gav 2-0 (24:09) till gästerna sjönk Lidingö tillbaka i offensiven.

0-3 (25:46) i power play gjorde inte saken bättre i en andra period som Haninge dominerade stort. 0-4 (43:01) och saken var definitivt klar. Reduceringen till 1-4 (49:15) sköt Viktor Fälth (8)  från blå linjen. Gustav Dahlstedt och Ross Jaldung assisterade.

Lidingö har en del frånvaro i laget just nu, och med tanke på det så var avståndet till Haninge mindre än vad jag hade trott. Eriks Voitkevics, som gjorde sin första match i målet för säsongen, höll siffrorna nere tack vare en inspirerande insats. Douglas Alex och Fredrik Klasenius bildade ett bra backpar, utom när Alex kladdade onödigt med pucken vid 0-2. Kul att se att J-18 spelaren Martin Klicka hängde med bra på en backplats.

Klart underkänt är spelet i numerära överlägen. Totalt två skott på mål i spel 5 mot 3, som gavs vid två tillfällen! Även 5 mot 4 var underkänt. Jag skulle vilja veta hur idén är i power play och hur det ser ut när laget tränar det?

Nu är det nya tag mot Sollentuna (B) på fredag och IFK Tumba (H) nästa tisdag.

Lasse Kinch

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *