Lidingöföretag i Coronatider

Näringsliv6 maj 2020 kl 05.29

I samarbete med Lidingö Näringsliv presenterar vi ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Eventation: Nu när hela event- och underhållningsbranschen ligger nere satsar vi på våra andra talanger …

… säger Richard Liljegren som grundat och äger Eventföretaget eventation med kontor i Lidingö Centrum.

För drygt 4 veckor sedan fick vi bara på några dagar avbokningar för runt en miljon på inbokade evenemang som till exempel företagskickoffer, privatfester, centrumevenemang, konferenser mm.

Helt plötsligt så klassades vår verksamhet som olaglig när man stoppade evenemang över 500 personer och kort därefter sänktes det till 49 personer och nu gör ingen något evenemang oavsett storlek.

I början av krisen satsade vi mycket på att kunna hjälpa företag samt alla konferensanläggningarna här ute på Lidingö med Videomöten & Livestreaming.

Men när hela event- och underhållningsbranschen ligger nere så vi sadlar nu om ett tag och satsar mer på att hjälpa till med ljud, ljus och el-installationer!

Vi gör även inredningsjobb och snickerier både inne och ute för både företag och privatpersoner där vi även kan erbjuda rotavdrag!

Nu håller vi tummarna för att Sverige ska återhämta sig snarast så att företag och även privatpersoner vågar boka på evenemangen igen.

Sen när allt dra igång igen hjälper vi er gärna med ert evenemang … då kommer det verkligen att behövas lite fester för att få oss alla på banan igen!

Läs gärna mer på vår hemsida www.eventation.se eller vårt senaste blogginlägg: www.eventation.se/eventation-installation/

Klong: I tuffa tider gäller det att se möjligheter – stora som små …

… säger Eva Hiertberg som har utvecklat och driver designföretaget Klong i Dalénum.

Produktionsmässigt är vi inte drabbade då vi har ett hållbart och tidlöst sortiment, god framförhållning och dessutom har ett lager i Sverige.
Vi ser en absolut nedgång i försäljningen vilket ger oss nya utmaningar. Men många av våra återförsäljare har det svårt och det gäller för oss att parera hårt med mjukt – vi vill ju gärna att fina inredningsbutiker skall finnas kvar när krisen är över.

Men det gäller att tänka i nya banor och helt plötsligt har kunder från Shanghai hört av sig och vill köpa produkter från oss, så just nu har vi stort fokus på Kina som öppnar upp så sakteliga. Varumärket Klong är starkt där.

Nu gäller det för oss att ta tillvara på detta tillfälle med vårt tidlösa och hållbara sortiment som representeras av många kända svenska kända designers inom möbler, belysning, inredningsprylar och vars stil passar många i Asien men även i andra länder. Så nu gäller det att ha fokus utanför Sverige.

Läs gärna mer på vår hemsida: www.klong.se

Hair & Beauty: Livet är viktigare än pengar …

… säger Tony Hanna som driver hår- och skönhetssalongen Hair & Beauty i Larsberg, tillsammans med sin familj. Här tillsammans med Christina som Sarichez.

Det känns som vi är en utsatt grupp, ingen har riktigt tänkt på oss. Men vi har skapat våra egna säkerhetsrutiner. Vi har fem stolar mellan varje kund, har engångskappor, rengör och desinficerar alla verktyg mellan varje kund. Både kunden och vi tvättar händerna både före och efter behandling och vi har bägge både handskar och munskydd på vid klippning. Vi gör vad vi kan.

På tio dagar gick vi från 100 till 50 procent beläggning. Vi har inte permitterat någon men vi har kommit överens om att alla jobbar på 50 procent.

Vi är ett familjeföretag sedan 28 år och har legat i Larsbergs centrum sedan tolv år tillbaka och vi har byggt upp en buffert, så vi klarar oss ett tag. Livet är viktigare än pengar!

Läs mer om oss och vår olika behandlingar www.hairobeautylidingo.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *