Lidingöföretag i coronatider

Näringsliv1 juni 2020 kl 13.39

I samarbete med Lidingö Näringsliv fortsätter vi presentationen av ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Maltes Cykel & Sport: ”Kunskap och service har alltid varit våra ledord och även nu i coronakrisen”

… säger Chia och Hasse Hamberg som driver Maltes Cykel & Sport vid Lidingö centrum.

– Vi vill hjälpa alla men hinner inte riktigt med. Sen Corona tog fart har det varit helt galet mycket. Vi säljer cyklar som aldrig förr. Våra kunder, både nya och gamla, vill inte åka buss och tunnelbana i dessa tider, så de cyklar istället. Det är många som bor här på ön och jobbar i stan och använder cykeln som transportmedel. Andra vill använda cykeln för motion.

Om man inte köper ny cykel tar man fram sin gamla cykel och låter oss serva den. Just nu har vi haft ett högt tryck mer än normalt, så varje dag i veckan är som en normal lördag.

Vår största utmaning är om någon av oss i personalen skulle bli sjuk, då får vi tänka om och kanske förändra öppettiderna. Hitintills har det funkat och vi har hållit oss på benen.

För att inte smittas och smitta har vi bland annat satt ut nummerlapparna utanför entrén och kunderna får vänta utanför och vi kommer ut när det är deras tur. Vi är försiktiga och känner oss som papegojor som hela tiden uppmanar alla till att hålla avstånd. Men vi tycker ändå att det finns en mycket större ödmjukhet för saker och ting nu och vi hoppas att detta håller i sig och vi har väldigt mycket bra kunder!


”Händer för livet” är namnet på mitt massageföretag i Bodal

… säger Siv Winberg.

Jag tänkte länge innan jag bestämde mig för företagsnamnet, men tycker att det säger mycket vad massage innebär.
Jag utför olika sorts massage, bland annat lymfmassage, som folk börjar få upp ögonen för. Lymfsystemet tillhör kroppens immunförsvar och fungerar som avlopp och reningsverk och kallas för ”det bortglömda systemet”.

Sen Coronautbrottet har jag tappat 50 procent av intäkterna. Jag hade många fasta kunder på äldreboenden både på Lidingö och i stan, som jag nu inte får besöka.

Eftersom jag förlorat över 30 procent av min inkomst, ska jag ansöka om omställningsstöd, hos skatteverket.

Vissa kunder som kommer till min lokal, har av förståeliga skäl gjort ett uppehåll, men en och annan ny kund vågar sig nu hit, då i första hand för lymfmassage i syfte att förbättra immunförsvaret. Jag har öppet som vanligt, med gemensamt ansvar, så fungerar det.

Jag är också utbildad undersköterska, och arbetar nu under Coronatiden tillfälligtvis också i vården, på palliativa avdelningen på Högsätra.

Lidingö Lås & Larm: ”Är enormt tacksam och känner stor ödmjukhet som får ha det så här”

… säger Joacim Persson som driver Lidingö Lås & Larm på Lejonvägen i Lidingö Centrum.

Klart att vi som alla andra är påverkade, men inte så mycket som vi befarade från början. Nu har vi fullt upp åtminstone över sommaren. Våra kunder är fastighetsägare och bostadsrättföreningar och eftersom räntorna är låga fortsätter de att uppdatera eller investera i nya lås- och passersystem.

Vi har också många privatkunder som nu i orostider är lite mer om sig och kring sig och vill se över sin inbrottssäkerhet.

Det är i kristider som man bör se framåt om man har möjligheter. Vi har funnits på ön i 83 år och har byggt upp en ekonomisk uthållighet vilket gör att vi nu tittar framåt och planerar för fortsatt expandering.

Just nu satsar vi extra mycket på marknadsföring för att synas. Bakom kulisserna förbättrar vi organisationen och processerna samt rensar och förbättrar våra lokaler.

Vi har haft tur och inte behövt permittera våra medarbetare och vi kanske till och med kan hitta nya medarbetare för framtiden, vilket annars är mycket svårt. Vi är ”fit for fight” för 83 år till.

Läs er om oss på www.lidngolas.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *