Lidingöbor i Coronatider: Lina Lundgren

Näringsliv24 juli 2020 kl 05.31

I samarbete med Lidingö Näringsliv fortsätter vi presentationen av ett antal Lidingöbor som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

– Lidingö är det bästa som finns, säger Lina Lundgren som är uppfostrad med att handla lokalt. Hennes föräldrar har alltid sagt att man ska stödja det lokala näringslivet.

– Min farfar drev Domus i Torsvik och jag själv har ett företag, More Print, som startades av min pappa för 30 år sedan. I över 25 år låg vi på ön, men när det växte och det inte fanns någon passande mark eller fastighet att köpa, så var vi tvungna att flytta härifrån till Sollentuna, men hoppas kunna komma tillbaka någon dag, fortsätter hon.

– Jag bor på ön och handlar allt och överallt på ön. För mig är det självklart att handla lokalt och här finns dessutom nästan allt – det enda jag inte hittat är ett företag för byggnadsvård, som jag brinner för, säger Lina och tillägger:

– Vi har många fina små butiker här på ön, där man får personlig service, och blir sedd som kund. Handlar ofta på ”Liten på Ön”, eftersom jag har barn och det gör även min mamma som nu under Coronapandemin, ringer och beställer fördelsdagspresenter till sina barnbarn, som skickas hem med Näringslivsbilen. Själv har jag handlat extra mycket under våren och gått till nästan alla butiker för att stödhandla, men jag håller alltid Corona avstånd. Näringslivet på ön är viktigt för oss Lidingöbor och Lidingö Centrum borde bli större och mer levande. Idag står många lokaler tomma.

– Alla Lidingöbor borde handla mer lokalt och vi alla har ett ansvar - vill vi ha våra butiker och vår service kvar så måste vi också gynna dem, avslutar Lina Lundgren.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *