Lidingöbor i Coronatider: Eva och Gunnar Wikman

Näringsliv22 juli 2020 kl 05.51

I samarbete med Lidingö Näringsliv fortsätter vi presentationen av ett antal Lidingöbor som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Eva och Gunnar Wikman, som bor i Rudboda, är 70+ och friska och har normalt ett rörligt liv med olika utflykter till olika stadsdelar i Stockholm och Eva jobbar, dessutom en dag i veckan på Södermalm.

– Detta har gjort att vi innan Corona handlade lite överallt, men sedan tre månader tillbaka är det slut med det och vi fick hitta andra vägar att handla på, säger Eva och fortsätter:

– Näringslivsbilen har verkligen satt ”guldkant” på tillvaron, när vi nu måste hålla social distansering, och Johan och Axel Gernandt som kör hem varorna är underbara. Vi köper regelbundet varor av olika slag. Exempelvis har vi köpt tidningar från Pressbyrån till våra barnbarn som fyllt år, strumpor och kläder från Lindex, nytt cykeldäck och lås från Maltes, segelbåtgrejer och engångshandskar från Lidingö Järnhandel, sallader från Princess, och allt har vi betalat via Swish och fått hemkört samma dag – helt fantastiskt! Maten får vi levererad från Ica Rudboda.

Det är inte bara Näringslivsbilen som Eva passar på att prisa.

– När vi träffar barn och barnbarn i vår trädgård och grannar ”över staketet” brukar vi beställa hem bakelser från Gateau, säger hon och tillägger:

– Varje vecka har vi ringt till grönsakstorget i Lidingö Centrum, eftersom vi älskar speciellt vit sparris, och de har plockat ihop sparris och andra grönsaker och skickat med Näringslivsbilen. När detta är över ska jag gå och hälsa på mannen på grönsakstorget som vi haft så mycket kontakt med och tacka för att han alltid plockat ut den finaste sparrisen till oss, säger Eva.

– Vi har två döttrar som är så snälla och hjälpsamma och gärna handlar åt oss, men vi har gjort det lite till en sport för att se hur långt vi kan klara oss själva. Nackdelen är att vi inte träffar dem lika ofta, men nu kan vi bjuda dem på kaffe och bakelse i trädgården i stället eller som vi gjorde i påskas och på Valborg, då vi åt middag tillsammans på Skype. Det är roligt att se hur bra vi klarat oss av urvalet från Lidingös handlare, Swish och Näringslivsbilen och med mycket få kompletteringar där vi köpt varor på nätet. Flaggan i topp för Näringslivsbilen, avslutar Eva Wikman.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *