Lidingöbor, fortsätt stödköpa hos företagen på ön!

Näringsliv25 mars 2020 kl 07.091

Nu när Corona-viruset sprider sig i världen, förväntas vi alla att ta vårt ansvar och hålla oss undan för att slippa smitta eller smittas. Men vi måste också både göra vad vi kan just nu och tänka på ett liv efter detta, då vi kommer att behöva ett näringsliv som kan möta våra behov också här på ön!

Under förra veckan såg vi en uppsjö av uppmaningar på nätet att ”stödköpa” hos våra företag på ön, och gensvaret från Lidingöborna var helt fantastiskt – fortsätt så!

För nu när den värsta chocken lagt sig, kommer det riktiga allvaret. För varje vecka som går blir verkligenheten allt mer kritisk för våra företag: butiker, restauranger, hotell och besöksnäring, gym, frisörer, tandläkare, bilverkstäder, städbolag med flera får det allt svårare att hålla i gång, och nu går det fort.

Lidingöbor, ni är helt underbara – fortsätt stödköpa
Du kanske frågar dig hur just du kan bidra, när vi ska hålla oss undan för varandra; visst ska vi vara försiktiga.! Men det gäller att tänka nytt nu och ett exempel är att ta kontakt med de butiker ni brukar handla i – hör hur de har det (lovar att de blir glada!) och diskutera vad ni kan köpa. Butiksägaren kan visa runt via mobilkameran, och varorna kan skickas hem.

Vissa butiker har redan webshoppar och då kan du handla via nätet.

Ring även ert städbolag, frisörer, massörer, konferensanläggningar, bilservice, med flera och ”Boka inte av utan boka om” – ett citat som Hotell- och konferensvärlden har myntat, eller köp ett presentkort, eller kom överens om något annat. Alla företagare blir glada för det lilla, och många företag behöver både likviditet och uppmuntran, just nu!

Gynna också era kvartersrestauranger och caféer – de allra flesta har hemkörning eller ger möjlighet att hämta maten på plats.

Det är inte alla företag på ön som behöver stöd, men de gör insatser på annat sätt.  Ta våra mataffärer till exempel: de säljer långt över det vanliga, men genom specialöppettider för pensionärer, extra hygien, och att se till att toalettpappret inte tar slut (för att nämna några saker) hjälper de också till, och tack för det!

Därför: Fortsätt att handla efter bästa förmåga för på så sätt hjälper du våra företag att överleva Corona-krisen. Vi kan inte rädda världen och alla företag på Lidingö, men vi kan bidra i det lilla och med omtanke!

Lidingöföretag – ni är hjältar
Jag har talat med många av er och är imponerad över vilken kämpaanda det finns – det märks att Lidingö är fullt av kreativa entreprenörer, som har lätt att ställa om i både tanke och handling. Vi vet att flera av er har mycket svåra situationer just nu och kämpar för er överlevnad och: vilka hjältar ni är!

Företagarföreningarna, Lidingö stad och andra står bakom er för att hjälpa till på olika sätt. Var och en måste dock göra sin egen läxa och planera för olika lång- och kortsiktiga scenario, se över vilka bidrag och vilken hjälp som finns att få, och arbeta kreativt med försäljningen.

Så företagare på ön: Håll ut och ta hjälp – Vi gör det tillsammans!

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *