Lidingöbo världsmästare i fäktning

Sport21 oktober 2023 kl 03.24

Jan Tivenius, Lidingöbo sedan 26 år, blev världsmästare i fäktning då Veteran-VM avgjordes i Daytona Beach, Florida, i helgen som gick.

Janne, som i våras även blev europamästare, lyckades att gå obesegrad genom grundomgången för att sen vinna sex raka matcher i direkteliminering och avgöra finalen med 10-9. 

Här är Jan Tivenius kommentar:

– I finalen fick jag möta en tysk, Birkenmaier, som jag besegrade i grundomgången. Mot Birkenmaier, en vänsterhänt fäktare, var min ambition att med högt tempo sätta motstötar i vänster axel. Det gick inte lika bra som i grundomgången då han var förberedd på detta och varierade sig mer med låga attacker. Matchen var jämn tills jag ryckte till 8-5. Sen blev det onödigt jämnt men via en dubbelstöt fastställdes min vinst till 10-9. Jag är fantastiskt glad.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *