Lidingö Vikings med i toppen av alltvåan

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport11 december 2022 kl 03.35

Det blev en ny 3-2 vinst för Vikings i bortamötet med Flemingsberg denna gång efter straffar. (0-0)(1-2(1-0)(0-0)(1-0) skott 39-40.

Var själv inte på plats men enligt hörsägen så var Lidingö - i stort - det bättre laget åtminstone i den senare delen av matchen.

"Flempan" tog grepp om matchen i början av den andra perioden och gjorde både 1-0 (22:38) och 2-0 (31:38) men då vaknade Vikingarna och Elis Swartling hittade från en position bakom målet, fram till Gustav Dahlstedt som satte reduceringen 1-2 (34:10).

I den tredje perioden kvitterade  Max Brodén till 2-2 (45:02) på passning av Henrik Grönlund.

Förlängningen blev mållös, och avgörandet kom efter straffar. Enligt matchrapporten så står det att det var tre straffar per lag, men i verkligheten så slog lagen fem!

Allt nog. Fredrik Klasenius, Loke Beckman och Ross Jaldung satte sina medan fenomenet Gustaf Grut inte släppte in någon puck!
Tror att det bara ska var tre straffar per lag, så i protokollet finns inte Lokes snygga straff med.

Lidingö var ett skadedrabbat lag inför denna match. Fyra backar saknades och inte blev det bättre av att Victor Fälth fick en tackling och tvingades utgå.

Min rapportör menar att Gustaf Grut, Ross Jaldung, Loke Beckman, Fredrik Klasenius och Gustav Dahlstedt alla är värda en ros!

Nu återstår två matcher innan juluppehållet. På tisdag (b) mot Göta/Traneberg och kommande fredag Järfälla (h).

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *