Lidingö Vikings i serieledning

Foto: Jonas von Hofsten (från en tidigare match)
Sport3 oktober 2021 kl 04.38

Det blev en klar seger för Lidingö Vikings mot Spånga 7-3 (1-0)(3-1)(3-2) skott 28-27. Som skotten antyder var det en relativt jämn match, men där Lidingö var mer effektiva framför båda målen.  Dessutom överglänste Gustaf Ericson Spångas målvakt. Som vanligt - är jag benägen att säga - gjorde Gustaf några otroliga räddningar! Bl a på ett närskott när matchen stod och vägde.  

Lidingö fick en fin start när Gustav Dahlstedt(2) gjorde 1-0 (2:49) där Marcus von Sydow och Viktor Hansson gjort förarbetet. Tre lidingöutvisningar gjorde att spelet lutade över lite till Spånga, som hade svårt att skapa någon riktigt bra chans i PP. Det var ändå en helt onödig utvisning som ledde fram till att Spånga kunde kvittera (23:52). En interferensen utvisning på motståndarens planhalva får inte förekomma!

Nu kunde Lidingö överta initiativet i målprotokollet igen, när Jonas Dahlén ett premiärmålade för Ö-laget (ass Henrik Blomqvist) 2-1(27:18) och på ett fint skott av Erik Friberg (1) på Jocke Lundhs passning (36:36) blev det 3-1 och därefter gjorde Joakim(1) själv 4-1 bara kort senare (39:31). För övrigt ett snyggt mål där Max Brodén frispelade Lundh.

Spånga fick liv i matchen när de gjorde 2-4 (43:58), men deras hopp släcktes nästan omedelbart 28 sekunder senare när just Max Brodén gjorde 5-2  efter ett snyggt anfall med Ante Näslund och Jonas Dahlén. Viktor Hansson spelade sedan fram Gustaf Dahlstedt (3) till ett friläge och 6-2 (45:21) och då kändes matchen avgjord.

Visserligen blev det två mål till 3-6 (46:50) och 7-3 (53:59). Det sista åter ett fint anfall där Jocke Lundh (2) var sist på pucken. Erik Friberg och Hugo Paul assisterade. Friberg och Paul blir båda bättre för varje match.

Henrik Grönlund spelade med smärtor, men så fint han gjorde det! Bröderna von Sydow var också bland de mest framstående. Också roligt att se att Viktor Hansson nu är uppe på en helt annan nivå än den korta förra säsongen. Gustav Dahlstedt är i pålitlig form.

Glädjande var också publiksiffran 128 personer, som dessutom hade en ungdomlig hejarklack. I första periodpausen så visade Team 13 upp sina färdigheter i en uppskattad 5-minuters match. Lidingö leder nu serien, men Göta/Traneberg kan överta den om de imorgon (lördag) vinner mot Flemingsberg.   

På tisdag blir det tufft motstånd på bortais. Sollentuna, som förra säsongen spelade i Hockeyettan och vann övertygande mot Järfälla med 6-3, är motståndare.                  

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *