Lidingö vibrerade av samtal om våld på Internationella kvinnodagen

Delar av kvinnojouren Kerstin Lidingö. Från vänster Kerstin Frisk, Ingegerd Smedensjö, Pia Muller och Åsa Vestberg.
Lidingö10 mars 2020 kl 06.222
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

  1. Lösningen är inte naiv tro på ungdomsgårdar och daltande med grovt kriminella. Sverige ska inte vara en internationell fristad för gruppvåldtäktsmän, islamister och mördare. Det krävs mycket tuffare tag för att stoppa kriminaliteten, Löfvens uttalanden om att det är oacceptabelt räcker inte.

    Det krävs en ny regering utan världsmästarna i flummande Mp och deras systerparti V. C och L är inte heller några stjärnor på området.

  2. Kvinnor och barn utsätts för våld i nära relationer i alla samhällsgrupper, oavsett kultur, bakgrund och socioekonomisk tillhörighet. Det visar sig inte minst tydligt i den statistik där var tredje kvinna på Lidingö uppger att de varit utsatta för våld i en nära relation. Det är över riksgenomsnittet och i en väldigt privilegierad del av Sverige.

    Våld i nära relation är ett stort hälso- och samhällsproblem som alla måste ta ansvar för. Och vi håller med dig Sven Nilsson att det är ett stort ansvar som ligger på våra politiker att prioritera denna typ av våldsbrott högre. Vi behöver ett rättssystem och myndigheter som har rätt kompetens om våld och dess mekanismer och prioriterar denna typ av brott. Både för att kunna fälla våldsutövande förövare och ha tillräckligt bra rutiner för att motverka våld. Förövare måste få tydliga konsekvenser av sitt handlande och även stöd för att inte begå våldsbrott igen. Utsatta behöver få adekvat stöd för att tryggt ta sig ur relationer där de utsätts för våld samt stödinsatser för att kunna läka. Konsekvenserna av våld kan medföra livslångt lidande både psykiskt och fysiskt. Vi behöver även aktivt göra ett målinriktat förebyggande arbete för att kunna stoppa våld mot kvinnor. Mäns våld mot kvinnor börjar ofta med pojkars våld mot flickor.

    Vi har alla ett ansvar. Vi kan välja att vara en del av problemet och fortsätta som idag eller att vara en del av lösningen och stötta politiker som prioriterar dessa frågor, men inte minst att säga ifrån när vi ser eller misstänker att någon utsätts för kränkningar och våld.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *