Mingel för statstjänstemän ska locka kunder till konferensanläggningar

Debatt14 september 2023 kl 04.273
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Om Centerpartiets Gabor Sebastiani bara hade ringt och frågat innan han skrev sin drapa, hade vi kunnat lugna honom. Lidingös skattebetalare har inte lagt en krona. Kursgårdarna delade på kostnaderna för evenemanget.

  I min roll som kommunstyrelseordförande så ser jag det som min uppgift att stödja Lidingös näringsliv. Jag får även i min roll som KSO kontakt med ambassaderna och de sändebud som bor på ön. Det har i dessa dialoger framkommit att man letar efter möteslokaler och konferensmöjligheter. Det var därför helt naturligt att bjuda in till ett möte med besöksnäringen på Lidingö. Jag arbetar alltid för Lidingös näringslivs bästa.

  Självklart bjuder vi inte in Nordkorea, Iran, Ryssland mm. Däremot så var förstås Ukrainas ambassadör, Lidingöbon Andrij Plachotnjuk, varmt välkommen med andra ambassadörer.

  Centerns upprördhet över att jag arbetar för Lidingös näringslivs bästa och använder mina professionella kontakter för att göra det visar återigen att Centern är ett vänsterparti utan kompass.

  Daniel Källenfors (M)
  Kommunstyrelsens ordförande Lidingö

 2. Centerpartiets bild är inte att detta är syftet med den högt arvoderade KSO rollen. Det hade enligt vår bild varit lämpligare om en näringslivschef stöttat kursgårdarna i jippot. Moderaterna har uppenbarligen en annan tolkningar av uppdraget.

  Det finns väldigt mycket mer kraftfullt som en KSO kan göra för dem som bor eller arbetar på ön. Exempelvis en öppen och bred dialog om Lidingös framtida utveckling som dokumenteras i en översiktsplan, eller sänkning av olika avgifter som belastar verksamheter.

  Gabor Sebastiani
  Gruppledare, Centerpartiet Lidingö

 3. Varför skulle ambassader med dess mycket speciella och ofta hemliga karaktär ha öppna möten på kursgårdar? Dessutom har ju ambassader ambassadsbyggnader.

  Visst känns det mer som det här styrets inriktning är att mingla med idrottskändisar och diplomater. Hur idrottslivet och näringslivet på ön blir bättre för det är höjt i dunkel.

  Patrik Sandström, gruppledare Miljöpartiet

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *