Lidingö stad tar ner skylten

Lidingö10 mars 2023 kl 03.30

P-skylten på Sveavägen har justerats sex gånger...

Lidingö Nyheter har tidigare skrivit om p-förbudsskyltarna på Sveavägen, där det är återvändsgränd (17 februari 2022, 26 februari 2022). Nu verkar det som om allt är återställt till hur det var från början, även om staden har glömt att ta bort en stolpe.

Under ett års tid har staden (eller dess entreprenör) varit på platsen och justerat den första skylten, vridit på den två gånger åt olika håll, lagt till en pil och nu tagit bort den.

Läsare av Lidingö Nyheter har följt detta äventyr och skickat bilder till tidningen. De har även varit i kontakt med Lidingö stad, som har kommit med ibland obegripliga förklaringar, ibland åkt till platsen för att rätta till, men det har inte löst problemet. Inte förrän nu, när skylten är borta.

Följ bilderna nedan så kan du ta del av hela historien. Några frågor kvarstår från grannarna och andra Lidingöbor: Vad har dessa åtgärder kostat? Varför kan man inte göra rätt? Om man har gjort fel, varför åker inte någon ansvarig dit och kontrollerar? Staden borde väl vara mån om att spara på resurser och pengar? Borde man inte kunna kalla detta för ett onödigt slöseri?

Februari 2022. Det börjar med att en p-förbudsskylt (skylt 1) kommer upp på vänster sida (fel sida) mot återvändsgränden på Sveavägen (vägen slutar i en trappa). Fråga till den högra bilden: vilken eller vilka av de två bilarna är felparkerade? Eller står de rätt?

I slutet av februari vänder man på skylt nr 1 180 grader, så den är riktad mot trafik från trappan. Ungefär samtidigt sätter man upp en skylt till (skylt nr 2), närmare trappan, också den riktad mot trafik från trappan. Det betyder att de bilar som kört ner i återvändsgränden och vänt, eller lyckats köra upp för trappan, får veta att det är parkeringsförbud på vägen, två gånger dessutom. Bilden till höger visar trappan i slutet av vägen.

Här är skylt nr 1, som vridits 180 grader och en pil har tillkommit.

Oktober 2022. Nu vrider man på skylt nr 2 så att den står parallellt med vägen och en pil har tillkommit. Om man kör Sveavägen mot trapporna är det näst intill omöjligt att se den (bilden till höger).

Februari 2023. Entreprenören kommer och tar bort skylt 2 och stolpen.
Skylt nr 1 försvinner också, men inte stolpen...

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *