Lidingö SK startar Parahandboll

Foto: Svenska handbollförbundet
Sport28 september 2021 kl 04.12

Parahandboll är handboll för den som lever med en funktionsnedsättning som gör att hen inte kan delta i traditionell handboll på lika villkor. Det kan handla om allt från ett rörelsehinder där det finns ett behov av en rullstol för förflyttning eller en intellektuell nedsättning som gör att spelaren är i behov av extra stöd och hjälp, ibland både på och utanför planen. Inom svensk handboll delar man in parahandboll i två delar: Rullstolshandboll och Gåendehandboll.

Lidingö SK breddar sin verksamhet och har i dagarna startat gåendehandbollsträning. (Man har också en spelare med rullstol som är med och tränar)

– Vi har precis börjat marknadsföra verksamheten och vi var den första träningen hela 12 deltagare, säger Anna Thomsson, en av de ansvariga i LSK. Det var ett härligt gäng killar och tjejer som kom på vår första träning. Fullt av aktivitet. Vi hoppas såklart dels att de som kommit de första gångerna vill fortsätta men även att fler kommer och provar på. Vi har haft stor hjälp av Parasport Stockholm i planerandet inför uppstart och träffat andra klubbar i Stockholm som också håller på med Parahandboll. Det finns inte så många lag för ungdomar i länet, så vi hoppas att vi kan locka många, såväl från Lidingö som från ”andra sidan bron”. Vi tränar i Bodalshallen på tisdagar 16:30-17:30.

– I dagsläget är det ungdomar 10–21 år som är vår målgrupp, men vi hoppas kunna starta en träningstid även för lite äldre framöver, avslutar Anna Thomsson.

Gåendehandboll spelas på traditionellt sätt med vanliga handbollsregler. Ledsagare kan finnas på planen men ingår inte i laguppställningen. Spelet anpassas efter spelarnas funktion och förmåga.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *